Teknoloji

Yeni sızıntı Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro’nun önemli detaylarını ortaya koyuyor

xiaomi mi 10t

Xiaomi Mi 10T serisinin tanıtımı için geri sayımda sona yaklaşılıyor. Bekleyiş sürerken, Mi 10T ve Mi 10T Pro hakkındaki bilgilere yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunların en yenisinde telefonların teknik özelliklerinin yanı sıra tasarımlarını da detaylı biçimde görmek mümkün oluyor.

Son sızıntıya göre, Mi 10T’de 6.44 inç büyüklüğünde bir IPS LCD ekran yer alıyor. Bu ekran 144Hz yenileme hızına sahip. Akıllı telefonun arkasında üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera da bu sistemi tamamlıyor.

Telefona ihtiyacı olan enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Her şeyin kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanının ise 128 GB olduğu belirtiliyor.

Mi 10T Pro’da ise ana kamera olarak 108 megapiksel çözünürlüklü sensör bulunuyor. Bu sensörde optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğinin de olduğu belirtiliyor. 144Hz ekran ve 5000 mAh pil ise iki telefonun ortak yönleri arasında öne çıkıyor. İki telefonun aynı işlemciyle geleceğini belirtmekte de fayda var.

Her iki telefonun da 33W hızlı şarj desteğiyle geleceği görülüyor. 20 megapiksel ön kamera ve UFS 3.1 depolama alanı da ortak özellikler arasında bulunuyor.

Mi 10 serisinden farklı olarak Mi 10T serisinde parmak izi tarayıcısının kenara taşındığı görülüyor. Telefonlarda OLED ekran paneline yer verilmediği için bu duruma pek de şaşırtmıyor.

Xiaomi Mi 10T serisiyle ilgili tüm detayları öğrenmek için 30 Eylül’deki tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER