Teknoloji

Xiaomi’den uygun fiyatlı yeni bir 5G telefon daha geliyor

xiaomi mi 10t

Xiaomi, Mi 10T isimli telefonuyla Mi 10 serisinde sunduğu seçeneklere bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yeni telefona dair tüm detaylar henüz netleşmese de, Xiaomi bazı bilgileri paylaşarak hayranları heyecanlandırmak için harekete geçmiş durumda.

Mi 10T’nin 5G destekli bir telefon olacağı Xiaomi’nin verdiği ilk bilgilerden biri. Telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 700 serisinden bir işlemcinin bulunacağı da şimdiden biliniyor. Bu işlemcinin kesin modelini tahmin etmek de çok zor değil.

Xiaomi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, akıllı telefonun Snapdragon 700 serisinin 5G uyumlu yeni bir üyesinin kullanılacağı belirtiliyor. Bu da Snapdragon 765’i denklemin dışında bırakıyor. Qualcomm’un Snapdragon 768G adını taşıması beklenen yeni işlemcisinin boy göstereceği ilk telefonlardan birinin Mi 10T olması bir hayli muhtemel görünüyor. Qualcomm’un IFA 2020 kapsamında Snapdragon 768G’nin duyurusunu yapması bekleniyor.

Xiaomi, yeni telefonunun 5G deneyimini uygun bir fiyat karşılığında sunacağının da ipucunu veriyor. Akıllı telefonun İngiltere fiyatı için “2xx pound” şeklinde bir tanımlama kullanılıyor. Bu da cihazın kıta Avrupa’sında 300 avronun altında bir fiyatla satılacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla “uygun fiyatlı 5G deneyimi” iddiasının doğruluğu şimdiden onaylanabilir.

Xiaomi’nin Mi 10T’yi Mi 10 Lite’tan nasıl ayıracağı ise belirsizliğini koruyor. Snapdragon 765 işlemcili Mi 10 Lite da 5G deneyimini oldukça uygun bir fiyat karşılığında yaşamayı mümkün kılıyor.

Xiaomi Mi 10T için resmi duyuru eylül ayı içinde gerçekleşecek. Ancak şirket henüz bunun için kesin bir tarih paylaşmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER