Teknoloji

Xiaomi Mi 10’un arka kamera sistemi için yeni iddia

xiaomi snapdragon 875

Xiaomi Mi 10, önümüzdeki dönemin merakla beklenen akıllı telefonları arasında bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle gelecek ilk cihazlardan olması beklenen Mi 10 ile ilgili dedikodu ve sızıntılar da artacak gibi görünüyor.

Bu sızıntıların en yenisinin merkezinde Mi 10’un kamerası bulunuyor. İddialara göre, Mi 10’da ana kamera görevini 108 megapiksel çözünürlüklü sensörü üstlenecek. Çinli üretici, daha önce Mi Note 10’da da bu kamera sensörüne yer vermişti.

Bu iddianın gerçek olması durumunda, Samsung tarafından üretilen 108 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörü ve Qualcomm Snapdragon 865 işlemci ilk kez bir arada sunulmuş olacak. Bu ikilinin varlığı, Mi 10’u yılın telefonu unvanı için ilk adaylardan biri hâline getirebilir.

Mi 10’un arkasında dört sensörlü bir kamera sisteminin bulunması bekleniyor. Bu sensörlerin arka panelde dikey olarak sıralanması öngörülüyor. Ancak arka panel tasarımı konusunda ortada farklı iddialar mevcut.

xiaomi mi 10

Bunlardan birinde Mi 10’un arka panel tasarımında yoğun bir Mi Mix Alpha etkisinin görüleceği belirtiliyor. Diğerinde ise arka panelin daha sade bir görüntüye sahip olacağı iddia ediliyor. Telefonda parmak izi tarayıcısının ekranın içine yerleştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro 11 Şubat’ta tanıtılacak

İddialara göre, akıllı telefonun Pro versiyonu 66W şarj özelliğiyle gelecek. Bu teknoloji sayesinde telefonun 4800 mAh kapasiteli pilinin 35 dakika içinde tamamen şarj olacağı söyleniyor.

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro hakkındaki söylentilerin doğru olup olmadığı yakında anlaşılacak. Cihazın 11 Şubat’ta resmen görücüye çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER