Teknoloji

Xiaomi küresel akıllı telefon pazarında ikinci sıraya çıktı

xiaomi mi 11 pro

Xiaomi, 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla küresel akıllı telefon pazarında ikinci sıraya yerleşti. Canalys’in raporuna göre, Çinli üreticinin bu dönemdeki pazar payı yüzde 17 oldu. Samsung yüzde 19 ile zirvedeki yerini korurken, Apple da yüzde 14 ile üçüncü sırada yer alıyor.

BBK bünyesindeki Oppo ve Vivo, yüzde 10’luk pazar paylarıyla ilk beşi tamamlayan üreticiler oldu. İlk beşteki şirketlerin tamamı satışlarını artırmayı başarsa da, Xiaomi’deki artış daha etkileyici seviyede. Çinli üretici, 2020’nin ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 83 daha fazla telefon sattı. Samsung’un satışları yüzde 15 oranında artırken, Apple’da bu artış oranı sadece yüzde 1 oldu.

Canalys’te araştırma müdürü olarak görev yapan Ben Stanton, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Xiaomi’nin Çin dışındaki satışları artıyor. Şirketin telefonlarının ortalama satış fiyatı Samsung’a kıyasla yüzde 40, Apple’a kıyasla ise yüzde 75 daha düşük. Dolayısıyla Xiaomi’nin Mi 11 Ultra gibi üst segment cihazlarının satışlarını artırması önem taşıyor.”

Canalys’in verilerine göre, küresel akıllı telefon pazarı bir önceki çeyrekte yüzde 12 oranında büyüdü. Pek çok akıllı telefon üreticisinin satışlarındaki artış, Huawei’nin bıraktığı boşluktan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Çinli üretici 2019’da Apple’ı sollasa da, ABD’nin yaptırımları nedeniyle Huawei için işler zorlaşmıştı. Xiaomi, bu durumdan faydalananlar arasında öne çıkmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER