Teknoloji

Xiaomi’den yeni katlanabilir telefon videosu

xiaomi katlanabilir telefon

Xiaomi katlanabilir telefon çıkarma yönündeki planlarını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. Şirket, katlanabilir telefon tasarımını gösteren ilk videoyu da 2019’un ilk ayında yayınlamıştı. Çinli üretici, katlanabilir telefonunu gösteren yeni bir video daha paylaştı.

Xiaomi’nin katlanabilir telefonu da, tıpkı Huawei Mate X gibi, ince ekran çerçevelerine sahip. Akıllı telefonun ekranı dışa doğru katlanırken, dışa doğru iki defa katlanabilmesi Xiaomi’nin tasarımını Mate X’in tasarımından ayırıyor. Şimdiye kadar sadece Samsung Galaxy Fold’da içe doğru katlanabilen bir ekran vadedilmiş, diğer üreticilerin tercihi ise dışa doğru katlanan ekranlardan yana olmuştu.

Xiaomi’nin paylaştığı video, cihazın tablet modundan akıllı telefon moduna oldukça “akışkan” biçimde geçtiğini gösteriyor. Bu akışkanlığın hem fiziksel anlamda hem de yazılımsal anlamda görüldüğünü söylemek gerekiyor. Yayınlanan video, katlanabilir ekranlı Xiaomi cihazının nasıl görüneceği konusunda somut bir fikir veriyor. Cihaz katlandığı zaman modern akıllı telefonlara kıyasla biraz daha geniş ve kalın görünüyor.

Xiaomi katlanabilir telefon konusundaki planlarını henüz somutlaştırmış değil. Şirket isim, fiyat ve çıkış tarihi gibi bilgileri şu an için paylaşmadı. Ancak yayınlanan son video, Xiaomi’nin çalışmalarını sürdürürken bir yandan da heyecan pompalamaya devam edeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER