Teknoloji

Xiaomi’nin katlanabilir ekranlı telefonu metroda görüntülendi

xiaomi katlanabilir telefon

Samsung, Huawei ve Motorola gibi şirketler katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmüş durumda. Bu gruba yakında başka bir üretici daha kazanacak gibi görünüyor. Xiaomi katlanabilir telefon çalışmalarında ciddi bir mesafe katetmişe benziyor. İnternete sızan fotoğraflar Xiaomi’nin çalışmalarını gösteriyor.

Çin’de bir metroda çekilen fotoğraflarda Samsung Galaxy Fold’a benzeyen katlanabilir ekranlı telefon, MIUI 12 kullanıcı arayüzüyle görülüyor. Telefonun etrafının tasarımının detaylarının görülmesini engelleyecek şekilde sarılmış olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Metroda görüntülenen cihazın gelişiminin ne aşamada olduğu konusunda somut bir bilgi yok. Ancak fotoğraflara bakıldığında Xiaomi’nin neredeyse üretime hazır bir prototip geliştirdiğini söylemek mümkün.

Fotoğraflarda MIUI 12 kullanıcı arayüzünün yanı sıra 256 GB dahili depolama alanı da görülüyor. Ekranın üzerinde veya üst köşelerde kamera görülmüyor. Güç butonu ve ses kontrol tuşlarının ise sağ kenara yerleştirildiği anlaşılıyor.

Xiaomi katlanabilir telefon çıkarma konusundaki isteğini daha önce göstermişti. Geçtiğimiz ay çıkan haberlerde, Çinli üreticinin katlanabilir telefonunu 2021’de tanıtabileceği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER