Manşetler

Xiaomi HyperOS işletim sistemini duyurdu

xiaomi hyperos

Xiaomi HyperOS adını taşıyan ve MIUI kullanıcı arayüzünün yerini alacak yeni platformunu duyurdu. Android ve Xiaomi’nin kendisine ait “Vela” sisteminin bir karışımı olarak nitelenen HyperOS, 200’den fazla ürünün birbirleriyle sorunsuz şekilde bağlantı kurmasını mümkün kılan “tamamen yeniden yazılmış bir temel mimari” olarak tanımlanıyor.

HyperOS’in duyurusuyla Xiaomi’nin Huawei’nin HarmonyOS ile açtığı yolu takip ettiği söylenebilir. Huawei, biraz da mecburiyetten geliştirmek zorunda kaldığı HarmonyOS’i son derece geniş bir ürün yelpazesinde kullanıyor. Şirket, Aito isimli elektrikli otomobil serisinde de HarmonyOS’e yer verecek. Xiaomi’nin de kendi elektrikli otomobilini yollara çıkaracağı biliniyor. Bu otomobilin de HyperOS ile geleceğini tahmin etmek pek zor değil. Dolayısıyla elektrikli otomobil pazarında Huawei ve Xiaomi rekabetinin çok boyutlu olacağı söylenebilir.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, HyperOS’in geliştirilmesi sürecinin geçmişinin 2017’ye dayandığını belirtti. Lei, HyperOS’in “cihazlardan ve uygulamalardan oluşan tüm ekosistemi destekleyen birleşik, entegre bir sistem çerçevesi” oluşturma misyonuyla geliştirildiğini dile getirdi.

Xiaomi HyperOS’in açılışını Xiaomi 14 serisiyle yapacak

Xiaomi CEO’su, HyperOS’in ilk olarak Xiaomi 14 serisinde kullanıcılarla buluşacağı bilgisini de verdi. Lei, Xiaomi 14 serisinin tanıtım tarihi konusunda bilgi vermedi. Ancak söylentiler, telefonların gözler önüne çıkacağı tarih olarak 27 Ekim’i işaret ediyor.

Xiaomi HyperOS’in uluslararası ürünlerine gelişi konusunda da ketum bir tavır içinde. Lei, X’te bu konuyla ilgili olarak kendisine sorulan bir soruya “Beklemede kalın” şeklinde bir yanıt verdi. Dolayısıyla HyperOS’in uluslararası yolculuğu konusunda şu an için bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER