Teknoloji

Xiaomi Haylou Solar akıllı saat uygun fiyatla gelişmiş özellikler sunuyor

xiaomi haylou solar

Xiaomi, Haylou Solar adını taşıyan akıllı saat projesi için bir kitle fonlama kampanyası başlatmıştı. Kampanyanın hedefe ulaşmasının ardından Haylou’nun çıkış tarihi belli oldu. Akıllı saat, 18 Mayıs itibarıyla kullanıcılarla buluşmaya başlayacak.

Akıllı saatin isminde “Solar” kelimesinin geçmesi, saatin güneş enerjisiyle çalıştığını düşündürüyor. Ne var ki, Haylou Solar için böyle bir durumdan söz etmek mümkün değil.

Haylou Solar, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 340 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil, kullanıcılara 30 gün gibi etkileyici bir kullanım süresi vadediyor. Ancak 24 saat sürekli kalp atış hızı ölçme özelliği açıldığında bu süre 15 saate iniyor.

xiaomi haylou solar

IP68 suya dayanıklılık sertifikasına sahip olan akıllı saatle duşa girmek veya yüzmek mümkün. Kalp atış hızını takip eden akıllı saatte farklı egzersiz modları da mevcut. Ancak bu modlar arasında yüzmenin bulunmaması dikkat çekiyor. Uyku kalitesini de takip edebilen akıllı saat, nefes egzersizi konusunda da kullanıcılara yardımcı oluyor.

Bluetooth 5.0 ile Android telefonlara ve iPhone’lara bağlanabilen Haylou Solar ile bildirimleri görmek, müziği kontrol etmek, hava durumunu öğrenmek gibi işler yapılabiliyor. Kendi işletim sistemi platformuyla çalışan akıllı saat, Haylou Fit uygulaması üzerinden akıllı telefonlara bağlanıyor.

Haylou, Xiaomi’nin ekosistemi altında oluşturduğu ilk markalardan biriydi. Uzun süre boyunca ses ürünlerine odaklanan marka, geçtiğimiz yıl ilk akıllı saatini çıkarmıştı. Haylou Solar da markanın ikinci akıllı saati oldu.

Xiaomi Haylou Solar, Çin’de 150 yuan (143 TL) karşılığında satılacak. Akıllı saatin 1.28 inç büyüklüğündeki yuvarlak ekranı 240 x 240 piksel çözünürlüğe sahip. 45.3 mm. metal kasaya sahip olan akıllı saat, 22 mm. uzunluğunda silikon kayışlarla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER