Teknoloji

Xiaomi ekran içi kamera teknolojisini gelecek yıl kullanacak

xiaomi ptt indirim mwc 2020 120W
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, ön kamerası ekran içine yerleştirilmiş telefonların geniş ölçekli üretimine önümüzdeki yıl başlamayı planlıyor. Söz konusu teknolojide üçüncü nesle ulaşan şirket, ilk iki nesli henüz son kullanıcıların karşısına çıkarmış değil.

Xiaomi’nin verdiği bilgiye göre, ekran içi kamera teknolojisinin en yeni versiyonu ekranın alt pikselleri arasındaki boşluklardan yararlanarak kullanıcıyı görüyor. Çinli üretici, kameranın bulunduğu bölümdeki piksel yoğunluğunun diğer bölgelerle aynı olacağını ve böylelikle kameranın kolaylıkla gizlenebileceğini belirtiyor. Şirket, ekran içi kamerasının klasik formattaki ön kameraların performansını yakalayabileceğine inanıyor.

Kamera bölgesinin parlaklık, renk gamı ve renk doğruluğu bakımından diğer bölgelerle aynı olacağı belirtilse de, panelin OLED mi yoksa LCD mi olacağı bilinmiyor. Buna ek olarak, ekran çözünürlüğü konusunda da Xiaomi’den bir işaret verilmiş değil.

Akıllı telefon üreticileri bir süredir ön kameraları ekranın içine yerleştirmek için mesai harcıyor. Oppo da geçtiğimiz yıl haziran ayında Xiaomi’yle aynı dönemde ekran içi kamera teknolojisini duyurmuştu. Ancak aradan geçen yaklaşık 15 aylık dönemde iki şirket de bu teknolojiyi son kullanıcıya ulaşan bir cihaza yerleştirememişti.

Xiaomi ve Oppo’dan önce ekran içi kamera teknolojisini son kullanıcıya ulaştıran şirket ZTE olacak. Şirket, Axon 20 5G adını taşıyan ekran içi kameralı telefonunu 1 Eylül’de tanıtacak. Bu telefonun Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER