Teknoloji

Xiaomi daha büyük boyutlu ekran içi parmak izi sensörünü gösterdi

xiaomi parmak izi sensörü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Çinli diğer rakiplerine göre biraz daha yavaş hareket ediyor gibi görünüyor. Şu ana kadar sadece geçen yıl çıkan amiral gemisi telefon Mi 8 gibi üst sınıf modellere bu teknolojiyi yerleştirdi. Ancak şirketin başkanı ve kurucusu Lin Bin’in Weibo’dan yaptığı bir paylaşım, şirketin bu teknolojinin daha gelişmiş bir uygulaması için çalıştığını gösteriyor.

Lin’in paylaşımında prototip bir telefonda yeni parmak izi sensörünün çalışması da gösteriliyor. Telefonun ekranında 25 x 50 mm’lik bir aktif alan var. Bu sayede kullanıcılar, geçen yıl çıkan bazı telefonlarda gördüğümüz gibi, parmak izi büyüklüğündeki küçük alanlara tıklatmak veya bastırmak yerine, bu büyük alanda istedikleri herhangi bir yere tıklatarak ekran kilidini açabilecekler. Bu yöntem kullanışlılığı çok daha iyi seviyelere getirecektir. Özellikle ekranda parmak izi sensörünün nerede olduğunu görmek için ekrana bakmanız gerekmeyecektir. Öte yandan Lin, yeni sensörün telefonu tek bir tıklatmayla uyandırmaya ve ekran kilidini açmaya yettiğini söylüyor.

xiaomi parmak izi sensörü

Xiaomi, daha büyük boyutlu ekran üstü parmak izi sensörleri için çalışan tek şirket değil. Geçen yılın başlarında Vivo, Apex olarak adlandırdığı, ekranın bir yarısının sensör olarak kullanıldığı bir telefon göstermişti. Ne var ki, Apex’in piyasaya çıkan versiyonu olan Nex‘te bu teknoloji kullanılmamıştı. Oppo ise daha bu hafta, bu yıl içinde çıkaracağı telefonlarda, daha önceki uygulamalardakinden 15 kat daha büyük bir parmak izi sensörüne yer vereceğini duyurmuştu. Ne var ki, şirket bu sensörün tam boyutlarını paylaşmadı. Lin de, Xiaomi’nin kendi versiyonunu piyasaya çıkacak bir ürüne ne zaman yerleştirecekleri hakkında bir bilgi vermedi.

Çinli şirketler, özellikle de Vivo, geçen yıl ekran içi parmak izi sensörlerine geçişte öncülük etmişti. Samsung gibi daha uluslararası çalışan rakipler ise bu teknolojiye 2019 yılında geçiş yapmayı planlıyorlar. Yeni teknolojiyi kim ilk önce tüketicilere ulaşacak ve bu, kullanıcıları cezbedecek kadar iyi çalışacak mı? Bu soruların cevaplarını önümüzdeki zamanlarda alacağız.

İLGİLİ HABERLER