Teknoloji

Xiaomi CyberDog 2 tanıtıldı: Geleceğin evcil dostu

xiaomi cyberdog 2

Xiaomi, Mi Mix Fold 3 ve Redmi K60 Ultra modellerini resmileştirdiği büyük bir etkinlikte yeni robot köpek modeli CyberDog 2’yi de tanıttı. Bu ürün, firmanın ikinci robot köpek modeli olma özelliğine sahip ve ağırlığı toplam 8,9 kilogram. Firma tarafından geliştirilen yeni nesil motorlar sayesinde özgürce hareket edebiliyor.

Xiaomi CyberDog 2 özellikleri

Şirketin CEO’su Lei Jun’un açıklamalarına göre, CyberDog 2, hassasiyet seviyesi sayesinde ufak çocukların yanında dahi güvenle durabilecek bir robot konumunda. Çocuklara zarar verebilecek ani ve sert hareketleri bulunmuyor. Açık kaynak yapısı sayesinde birçok farklı amaç için programlanabilen bu robot, robotik eğitim için mükemmel bir araç olarak görünüyor.

Yüksek teknolojiye sahip tasarımı ve yapısıyla CyberDog 2, geriye takla atabiliyor ya da kaykay bile kullanabiliyor. Yapay zeka temelinde “öğrenme” yetisi bulunuyor ve 21 TOPS’luk işlem birimini merkezine alıyor. Mikrofonlarıyla çevreyi duyup, dokunmaları algılayabiliyor.

Fiyatı yaklaşık 1.800 dolar olarak belirlenen ve farklı renk seçenekleri sunulan CyberDog 2’nin satış pazarları henüz net olarak belirtilmemiş. Yüksekliği 36 cm olan robot, yere düştüğü zaman kendisi kalkabiliyor.

Xiaomi’nin ilk robot köpeği CyberDog da, geleceğin teknolojisini keşfetme konusunda cesur bir adım olarak nitelendirilmişti. 3,2 m/s’ye kadar yüksek hızda hareket edebilen ve karmaşık eylemler gerçekleştirebilen CyberDog’un beynini NVIDIA Jetson Xavier NX platformu üzerine kurulan yapay zeka destekli bir süper bilgisayar oluşturuyordu.

Yeni model CyberDog 2’nin fütüristik tasarımı ve çocuk dostu özellikleri, teknoloji dünyasında ilgiyle karşılandı. Fiyatı ve çeşitli renk seçenekleriyle de dikkat çeken bu ürün, geleceğin evcil hayvanları arasında yerini almaya hazır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER