Teknoloji

Xiaomi Civi 2’nin tanıtım tarihi belli oldu

xiaomi civi 2

Xiaomi ana vatanı Çin’de sattığı Civi serisine yeni bir telefon daha eklemeye hazırlanıyor. Şirketin Weibo hesabından yapılan paylaşıma göre, Xiaomi Civi 2 27 Eylül’de resmen gözler önüne çıkacak.

Orta segmentte konumlanan telefon, selefinin hafif ve görsel açıdan canlı tasarımını muhafaza edecek. Xiaomi telefonun sevimliliğini biraz daha artırmak adına Civi 2 için Hello Kitty ile de iş birliğine gidiyor.

Civil 2’nin arkasında üçlü bir kamera modülü bulunuyor. Burada ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Büyük halkada ana kameranın yanında ultra geniş açılı kamera yer alıyor. Halkanın altında ise LED flaş ve 2 megapiksel çözünürlüklü olduğu düşünülen üçüncü sensör görülüyor. Kamera modülünün tasarımının akıllara Xiaomi 12 serisini getirdiği söylenebilir.

xiaomi civi 2Ön panel hakkındaki detaylar sınırlı. Ancak güç butonunun çıkıntı yapması, parmak izi tarayıcısının bu butona entegre edilmediğini düşündürüyor. Bu da telefonun OLED panele sahip olabileceği anlamına geliyor. Ekranın Civi 1S’te olduğu gibi Full HD+ çözünürlük sunması, yenileme hızının da 120 Hz olması bekleniyor.

Xiaomi Civi 2 için tüm detayları öğrenmek için gelecek haftaya kadar sabretmek gerekiyor. Ancak aradaki dönemde telefon için yeni paylaşımların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER