Teknoloji

Xiaomi Civi 2 işlemcisiyle orijinal Civi’yi sollayacak

xiaomi civi 2

Xiaomi Civi serisinin ilk üyesi geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtılmıştı. Orta segmentte konumlanan kompakt bir telefon olan Civi, tasarımıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. 120 Hz OLED ekran, 55W şarj ve 64 megapiksel ana kamera gibi özelliklere rağmen, Civi Çin dışında piyasaya çıkmamıştı. Bu telefonun Xiaomi Civi 2 adını taşıyan takipçisinin yakında resmiyet kazanacağı söyleniyor.

Civi 2’nin ne zaman tanıtılacağı konusunda kesin bir bilgi verilmiş değil. Ancak ünlü duyumcu Digital Chat Station, telefonla ilgili önemli bir detay paylaştı. Civi 2’nin selefiyle en önemli farkının Qualcomm Snapdragon 778G Plus işlemci olacağı söyleniyor.

Civi 2’deki bir diğer değişikliğin MIUI 13’ün varlığı olacağı söyleniyor. Bu kullanıcı arayüzü Android 12’yi tamamlayacak. Pil, kamera, ekran teknolojisi ve hızlı şarj konusunda ise bir değişiklik beklenmiyor. Xiaomi’nin tasarımı korumasının da sürpriz olmayacağı söyleniyor.

Snapdragon 778G Plus, CPU ve GPU performansı konusunda standart 778G’ye kıyasla yüzde 20’lik bir artış vadediyor. Bu işlemcinin getirdikleri sayesinde Xiaomi Civi 2 performansın yanı sıra pil ömrünün de uzayabileceği belirtiliyor. Bu öngörülerin doğruluğunu görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER