Teknoloji

Xiaomi Civi tanıtıldı: Snapdragon 778G işlemci, 55W hızlı şarj

xiaomi civi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir süredir ipuçları verilen ve hakkında paylaşımlar yapılan Xiaomi Civi, sonunda resmiyet kazandı. Yeni bir serinin ilk cihazı olan Civi’ye şu an için başka bir cihaz eşlik etmiyor. Ancak bu durumun yakında değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

Civi’nin Mi CC9 Pro kadar kamera odaklı bir cihaz olmadığı söylenebilir. Telefonda 100 megapiksel üstü çözünürlüklü kamera veya 5x telefoto kamera gibi özellikler bulunmuyor. Xiaomi Civi’de tasarım konusuna odaklanıldığı görülüyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 778G işlemci bulunuyor. TSMC’nin 6 nm mimarisiyle üretilen bu işlemci, Snapdragon 780G’ye bir alternatif olarak gösteriliyor. Dört büyük Cortex-A78 çekirdek barındıran bu işlemcide X53 5G modem de mevcut.

Telefonda 6.55 inç kavisli OLED ekran mevcut. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Full HD+ çözünürlüklü bu ekran HDR10+ ve Dolby Vision teknolojilerini destekliyor. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 950 nit.

Xiaomi Civi’de ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 derece ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü ve otomatik odaklama özelliğine sahip lens bulunuyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pili veriyor. Xiaomi, bu pil kapasitesinin telefonu 24 saat çalıştırmak için yeterli olduğunu belirtiyor. 55W hızı şarj desteği sayesinde sadece 45 dakika içinde pili tamamen doldurmak da mümkün oluyor.

Xiaomi Civi’nin Dolby Atmos destekli stereo hoparlörleri yüksek çözünürlüklü ses sertifikasına da sahip. Telefona kablolu kulaklık bağlantısı için de USB-C girişi kullanılıyor.

xiaomi civiXiaomi Civi’nin ne kadar ince ve hafif olduğundan da gururla bahsediyor. Sadece 7 mm. kalınlığındaki telefon, tartıda 166 gram çekiyor. 71.5 mm. genişliğindeki telefon, yumuşak dokunuşlu mat kaplaması sayesinde de elde rahatlıkla tutuluyor.

Xiaomi Civi için Çin’de ön satışlar bugün itibarıyla başladı. Akıllı telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip baz versiyonu Çin’de 2600 yuan (3556 TL) karşılığında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER