Manşetler

Xiaomi Black Shark Helo tanıtıldı: Yenilenen tasarım, 10 GB RAM seçeneği

xiaomi black shark helo

Xiaomi Black Shark oyun telefonu bundan yaklaşık altı ay önce tanıtılmıştı. Telefonun yeni versiyonunu fazla geciktirmek istemeyen Çinli üretici elini çabuk tuttu. Bazı dikkat çekici yenilikleri beraberinde getiren Xiaomi Black Shark Helo, resmen gözler önüne çıktı.

Orijinal Black Shark’ın ana tasarım hatlarını koruyan Black Shark Helo, göz alıcı dokunuşlarla daha etkileyici bir cihaz profili çiziyor. Akıllı telefonda 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü 6 inç AMOLED ekran bulunuyor. Selefine kıyasla daha kaliteli bir ekrana bir ekran taşıyan Black Shark Helo’nun ön panelinde ekranın altında stereo hoparlörler yer alıyor.

Arka panele geçildiğinde dikkat çeken ilk unsur ise daha pürüzsüz bir tasarım için tüm çıkıntı ve uçlardan vazgeçilmesi oluyor. Arka panelin büyük kısmını dokulu cam kaplarken, alüminyum çerçevenin arka panelin iki tarafına da kavis yapması sayesinde telefonun daha güçlü bir tutuşa sahip olacağı belirtiliyor.

Xiaomi Black Shark Helo, 20 ve 12 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir arka kamera modülüne sahip. Bu modüle çift tonlu LED flaş eşlik ediyor. Arka kamera modülünün hemen altında ise yuvarlak parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Panelin ortasında ise Black Shark logosu yer alıyor. LED ışıklarla aydınlatılan logoyu, telefonun sağ ve sol kenarına yerleştirilen iki LED şerit tamamlıyor.

Black Shark Helo’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine eşlik edecek RAM ve dahili depolama alanı kapasitesi konusunda ise kullanıcıların önünde fakrlı seçenekler bulunuyor. Baz modelde 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Bir üst basamağa çıkıldığında ise 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı seçeneği sunuluyor. Telefonun Sports Edition isimli versiyonu ise 10 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip. Böylelikle Xiaomi Black Shark Helo, dünyanın 10 GB RAM seçeneği sunan ilk telefonu oluyor.

Akıllı oyun telefonunda, ilk versiyonunda olduğu gibi, çift hatlı likit soğutma sistemi bulunuyor. Böylelikle en yoğun oyunlarda bile performansın korunması sağlanıyor. Telefonun kenarındaki bir kızakla aktive edilen Shark Space modu ise arka plan kullanımını kısıtlayıp performansı daha da artırıyor.

20 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip Black Shark Helo, enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Hızlı şarj özelliği de taşıyan telefon, Bluetooth 5.0 desteğine de sahip.

Xiaomi Black Shark Helo ilk olarak Çin’de satışa sunulacak

Xiaomi Black Shark Helo ilk olarak, tahmin edildiği gibi, Çin’de satışa sunulacak. Ancak telefonun uluslararası versiyonunun da fazla geçmeden satışa sunulması öngörülüyor. 6 ve 8 GB RAM’e sahip modeller için kayıt toplamaya başlayan Xiaomi, 10 GB RAM’e sahip versiyonu ise 12 Aralık itibarıyla piyasaya sürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER