Teknoloji

Xiaomi akıllı ev platformunu genişletmek için Ikea ile işbirliği yapıyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

Çin’in yükselen yıldızlarından biri olan Xiaomi akıllı ev alanındaki çalışmaları için dünyanın önde gelen şirketlerinden biriyle güç birliği yapıyor. İsveç kökenli uluslararası mobilya ve ev eşyası mağazaları zinciri Ikea ile işbirliğine giden şirket, Nesnelerin İnterneti platformunun kapsama alanını genişletmeye hazırlanıyor. Aralık ayından itibaren Ikea’nın akıllı ev ürünleri Mi Home uygulaması ve yapay zekâlı asistan Xiao AI ile entegre biçimde çalışabilecek.

Xiaomi denince pek çok kişinin aklına ilk olarak akıllı telefonlar geliyor. Ancak şirketin elinde birbirinden farklı kategorileri kapsayan çok geniş bir ürün portföyü bulunuyor. Xiaomi’nin “Mi” logolu akıllı ev cihazları özellikle Asya’da oldukça popüler durumda. Buna ek olarak, şirketin yapay zekâlı asistanı Xiao AI da sesli komutlarla pek çok ürünü kontrol etmeyi mümkün kılıyor.

Diğer taraftan Ikea ise mümkün olduğunca fazla ekosisteme ulaşarak akıllı ev ürünlerinin daha fazla kişiye hitap etmesi için çalışıyor. Şirket bu yıl içinde akıllı aydınlatma ürünleri için Google Asistan desteği sunmaya başlamıştı. Amazon Alexa ve Apple Homekit ise uzun süredir Ikea’nın destek listesinde bulunuyor.

Xiaomi akıllı ev platformu için Ikea entegrasyonuna İsveçli şirketin TRÅDFRI serisi akıllı aydınlatma ürünleriyle başlayacak. Bu serideki ürünler, aralıktan itibaren Mi Home ve Xiao AI ile kontrol edilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER