Teknoloji

Xiaomi AirDots ile Apple AirPods’un karşısına ucuz alternatif çıkarıyor

xiaomi airdots

Xiaomi‘nin mevcut konumuna gelmesinde basit ve uygun fiyatlı aksesuar portföyü de, en az telefonları kadar, önemli bir rol oynuyor. Şirketin bu ününe uygun olarak sunduğu en yeni ürün ise Apple AirPods‘a benzeyen yeni kulaklığı oldu. Xiaomi AirDots adını taşıyan kulaklık, uygun bir fiyat karşılığında AirPods gibi kablolardan arınmış bir deneyim vadediyor.

AirDots, tıpkı AirPods gibi, dokunuşlarla kontrol edilebiliyor ve rahatlıkla taşınabilen bir kutunun içinde şarj ediliyor. Silikon kulaklık topuzu uçları ise AirDots ve AirPods’un ayrıldığı noktalardan biri oluyor.

Xiaomi’den yapılan açıklamada, silikon kulaklık topuzu uçlarıyla daha iyi ses yalıtımı ve daha iyi tutunma sağlandığı belirtildi. AirDots, Bluetooth 5.0 desteği de sunuyor.

Xiaomi AirDots Çin’de ön siparişe çıktı

Xiaomi AirDots, 199 yuan (154 TL) yazan fiyat etiketiyle Çin’de ön siparişe çıktı. AirDots’ın ses kalitesi veya performans dayanıklılığı konusunda Apple AirPods’a yakın bir seviyede olması pek muhtemel görünmüyor. Ancak kablosuz kulaklık seçeneklerinin artması ve şirketlerin telefonlarından kulaklık jaklarını çıkarmaları, yakında kablosuz kulaklıkların da akıllı telefonlarla birlikte sunulması ihtimalini getiriyor. Maliyetler nedeniyle bu dönüşüm kısa vadede olası görünmese de, uzun vadede işlerin bu istikamette ilerlemesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER