Teknoloji

Xiaomi 22 ülkede akıllı telefon pazarında zirveye yerleşti

xiaomi cc11

Xiaomi, akıllı telefon pazarında bir diğer Çinli üretici Huawei’den doğan boşluğu doldurmuş gibi görünüyor. İkinci çeyreğe ait finans raporunu paylaşan şirket; gelir, kâr, telefon sevkiyatı gibi alanlarda çift haneli oranlarda büyüme kaydetmeyi başardı.

Xiaomi’nin yılın ikinci çeyreğindeki küresel telefon sevkiyatı 52.6 milyona ulaştı. Bu sayı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 86.8 oranında bir artış anlamına geliyor. Küresel pazar payı yüzde 16.7’ye ulaşan şirket, Samsung’un ardından ikinci sırada yer alıyor. Xiaomi’nin yılın ilk yarısında sattığı telefonların 12 milyonu ise 300 avronun üstünde bir fiyat karşılığında satıldı.

Xiaomi’nin Nesnelerin İnterneti ekosistemine yaptığı yatırım da meyvelerini vermeye başlamış gibi görünüyor. Nesnelerin İnterneti ve yaşam tarzı ürünlerinden elde edilen gelir yüzde 35.9 oranında arttı. Xiaomi’nin Nesnelerin İnterneti ekosistemine bağlı cihaz sayısı ise 374 milyona ulaştı. Bu sayıya akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarların dahil olmadığını belirtmekte fayda var. 7.4 milyon kullanıcının en az beş adet Xiaomi markalı Nesnelerin İnterneti cihazına sahip olması da ayrıca dikkat çekiyor. En popüler ürünler arasında ise elektrik süpürgeleri, hava temizleyicileri, nemlendiriciler, termostatlar, ampuller ve ev güvenlik kameraları bulunuyor.

Xiaomi’nin Çin dışındaki ülkelerde de akıllı telefon pazarında gösterdiği başarı ayrıca göze çarpıyor. Şirket aralarında Fransa ve İtalya’nın da bulunduğu 22 ülkede zirvede yer alıyor. Xiaomi’nin İspanya’daki liderliği ise üst üste altı çeyrektir devam ediyor.

Xiaomi kanal kapasitesini artırmasının ve yerelleştirme stratejilerinin sayesinde operatör üzerinden satışlarını da yüzde 300 oranında artırmayı başardı.

İLGİLİ HABERLER