Teknoloji

Xiaomi 16 GB RAM’e sahip bir telefon üstünde çalışıyor

Xiaomi Mi Mix Alpha sıra dışı ekranıyla tanıtıldı

Akıllı telefonlarda 12 GB RAM görülmesi artık sıradan hâle gelmiş durumda. Bu da, daha yüksek RAM kapasitesine sahip telefonların beklenmesine neden oluyor. İddialara göre; bu sese kulak veren Xiaomi, 16 GB RAM taşıyan bir telefon üstünde çalışıyor.

Xiaomi’nin yeni Mi Mix’te 16 GB RAM sunacağına dair iddialar gündeme gelse de, bu iddialar bir süre sonra kesilmişti. Bunun ardından Mi 10 Pro için 16 GB RAM iddiası ortaya atılmış, ancak bu iddia da gerçeğe dönüşmemişti.

Artık uygun fiyatlı akıllı telefonlarda bile 12 GB RAM görmek mümkün. Samsung, 12GB LPDDR5 RAM üretimine geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlamıştı. Şirket şubat ayından bu yana da 16 GB RAM paketlerinin geniş ölçekli üretimini gerçekleştiriyor.

Xiaomi ise Mi 10 serisinde Micron tarafından üretilen LPDDR5 yongalarını kullanmıştı. Micron’dan daha önce yapılan açıklamada, yılın ikinci yarısı itibarıyla 16 GB RAM’e sahip yeni telefonların beklendiği belirtilmişti.

Peki Xiaomi ilk olarak hangi telefonunda 16 GB RAM seçeneği sunacak? Bu sorunun cevabını vermek şimdilik oldukça zor. Şirketin ilk olarak Mix serisinde bu imkanı sunması muhtemel görünse de; henüz Mi Mix Alpha’nın görece yeni bir cihaz olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER