Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra ile yeni bir teknolojiye geçiş yapmaya hazırlanıyor

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra, önümüzdeki yılın başlarında kullanıcılarla buluşması beklenen amiral gemisi telefonlar arasında yer alıyor. Bu telefon, Xiaomi için başka bir değişimi de başlatacak gibi görünüyor. Şirketin bu modelle birlikte ultrasonik bir parmak izi tarayıcısına geçiş yapacağı söyleniyor. Ancak bunun Vivo gibi markaların kullandığı geniş alanlı çözümden farklı olacağına dikkat çekiliyor.

Xiaomi 14, Vivo X100 ve Vivo X100 Pro ile iQOO 12 gibi telefonlarda ekran altına yerleştirilmiş optik parmak izi tarayıcısı mevcut. Bu cihazlar etkileyici bir genel performansa sahip olsa da, kullanıcı geri bildirimleri parmak izi tanıma deneyiminde iyileştirmeler yapılabileceğini gösteriyor.

Çin kaynaklı haberlere göre; Xiaomi, tek noktalı ultrasonik parmak izi sensörü için testleri başlattı. Bu teknolojinin yakında tanıtılacak bir cihazdaki akıbeti belirsiz olsa da, önümüzdeki yıl çıkması planlanan Ultra modelde kullanım ihtimalinin yüksek olduğu söyleniyor. Bu da Xiaomi’inin ultrasonik parmak izi tarayıcısı kullanmaya yönelik ikinci girişimi olacak.

Xiaomi’nin ultrasonik parmak izi teknolojisiyle geçmişi, dünyanın ilk gözeneksiz ultrasonik parmak izi tanıma özelliğini Xiaomi 5 ile sunulduğu 2016 yılına kadar uzanıyor. Bu teknoloji, önemli bir satış noktası olmasına rağmen, gelişiminin erken aşamasından dolayı zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bu da bazı sorunlara yol açtı. Xiaomi, o zamandan beri üst düzey amiral gemileri de dahil olmak üzere cihazlarında ekran altı optik parmak izi teknolojisini kullanıyor.

Ancak teknolojideki ilerlemelerle birlikte ultrasonik parmak izi tanıma çözümleri zaman içinde gelişerek optik alternatiflerinin hızını ve güvenilirliğini geride bıraktı.

Xiaomi 14 Ultra’nın tanıtımı için oklar mayıs ayını işaret ediyor

Xiaomi 14 Ultra’nın tanıtımı için oklar mart ayını işaret ediyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu telefonla ilgili başka haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER