Teknoloji

Xiaomi 14 serisinin küresel lansmanı için ipucu geldi

xiaomi 14 ultra

Geçtiğimiz sonbaharda tanıtılan Xiaomi 14 serisi henüz Çin dışına çıkmış değil. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Xiaomi’nin Hindistan ofisi tarafından X’te yapılan bir paylaşım, serinin yakında dünyaya açılabileceğinin sinyalini veriyor.

Seride 14 ve 14 Pro olmak üzere iki model bulunuyor. Xiaomi’nin X paylaşımında doğrudan bu telefonlardan bahsedilmiyor. Ancak Leica ile olan iş birliğinin anlatılması, odak noktasında 14 ve 14 Pro’nun olduğunu gösteriyor. Bu iki telefonda da Leica ile birlikte hazırlanan kameralar bulunuyor.

Serinin küresel lansmanının bu ayın sonlarında Barselona’da gerçekleştirilecek 2024 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2024) yapılması muhtemel görünüyor. Xiaomi geçtiğimiz yıl da Xiaomi 13 modellerini MWC 2023’te dünya sahnesine çıkarmıştı. Bu yıl 14 ve 14 Pro modellerinin yanında 14 Ultra’nın da tanıtılabileceği konuşuluyor. 14 Ultra’da diyafram genişliği daha büyük bir ana kameranın bulunması bekleniyor.

Xiaomi 14 serisi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelmişti

Serinin iki üyesinin de kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. İki telefonun özellikleri benzer olsa da, ekran ve pil departmanlarında bazı belirgin farklar söz konusu. Pro modelde diyafram genişliği ayarlanabilen 50 megapiksel bir kameranın yer aldığını belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER