Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra’nın tanıtım tarihi için resmi açıklama geldi

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra hakkındaki paylaşımlar ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun gözler önüne çıkacağı tarih sonunda belli oldu. Telefonun nisan ayı içinde tanıtılacağını açıklayan şirket, tanıtım etkinliğinin 18 Nisan’da gerçekleştirileceğini duyurdu.

Tanıtım tarihinin duyurulması için yapılan paylaşımda da devasa kamera modülü göze çarpıyor. Burada dört kamera sensörünün bulunması da ayrıca dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. Şirket bu telefonun kamerası için de yine Leica ile birlikte çalışıyor.

Yeni akıllı telefon Leica Vario-Summicron lens ile gelecek. Lensler arasındaki yazılara bakıldığında ana kameranın diyafram genişliğinin f/1.8, telefoto kameranın diyafram genişliğinin ise f/3.0 olduğu görülüyor. Çift LED flaşın kameraların solunda kalması ise sızan görsellerden farklı bir durumu işaret ediyor.

Akıllı telefonda dört adet 50 megapiksel kameranın bulunması bekleniyor. Ana kamera görevini Sony IMX989 sensörün üstleneceği söyleniyor. Diğer 50 megapiksel kameraların ultra geniş açılı kamera, telefoto kamera ve portre kamera işlevi görmesi bekleniyor.

Xiaomi 13 Ultra tanıtım etkinliği ne zaman başlayacak?

Xiaomi 13 Ultra’nın tanıtım etkinliği Çin’de yerel saatle 19.00’da (TSİ 14.00) başlayacak. Bu etkinlikte telefonun uluslararası çıkış takvimi konusunda bilgiler paylaşılması da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER