Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra’nın ilk yazılım güncellemesi hazır

xiaomi 13 ultra xiaomi 14 ultra

Bu hafta içinde gözler önüne çıkan Xiaomi 13 Ultra için ön sipariş dönemi başlasa da, telefon 21 Nisan itibarıyla kullanıcılarla buluşacak. Buna rağmen, akıllı telefonun ilk yazılım güncellemesi şimdiden hazır durumda. Bu da 13 Ultra’yı satın alanların telefonu kutudan çıkarır çıkarmaz bir güncellemeyle karşılaşacağı anlamına geliyor.

Tam adı MIUI 14.0.8.0 TMACNXM olan yeni sürümün temelinde de, daha önceki sürüm olan 14.0.7.0 gibi, Android 13 bulunuyor. Güncelleme genel kullanıcı deneyimine detaylandırılmamış iyileştirmeler getirirken; bir taraftan da sistemin kararlılığını artırıyor ve kameranın fotoğraf kalitesini yukarıya çekiyor.

Güncellemeyle birlikte Quick Snap modu için varsayılan zoom seviyesi 1.5x’e çıkıyor. Bu modun odak mesafesi seçenekleri ise 0.6m / 1.2m / 5m olarak değiştiriliyor. Belirli sahnelerde görüntü kalitesini artıracak çeşitli optimizasyonlar da kullanıcıları bekliyor.

Xiaomi 13 Ultra güncellemesi Mi Wallet’a da yeni özellikler getiriyor

Xiaomi 13 Ultra için hazırlanan yazılım güncellemesi, Mi Wallet isimli cüzdan uygulamasını da toplu taşıma kartları için optimize ediyor. Böylelikle telefonu Çin’in çeşitli şehirlerinde toplu taşımada ödeme yapmak için kullanmak mümkün hâle geliyor. Bu noktada Mi Wallet’ın sadece Çin’de kullanılabildiğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER