Teknoloji

Xiaomi 13 Ultra’nın kameraları için doğrulama geldi

xiaomi 13 ultra

Xiaomi’nin 13 Ultra’yı büyük ölçüde gizli tutmayı başardığını söylemek yanlış olmayacaktır. Zira bir süredir etrafta dolaşan sızıntıların merkezinde telefonun temel özellikleri bulunuyordu. Örneğin, arkadaki dört kameradan sadece birinde Sony IMX969 sensörün tercih edildiği bilgisi sızmıştı. Xiaomi 13 Ultra’nın diğer kamera özellikleri için de resmi doğrulama geldi.

Şirket tarafından Weibo’da yapılan paylaşıma göre, Xiaomi 12S Ultra’da da kullanılan 50 megapiksel Sony IMX969 sensöre yine 50 megapiksel çözünürlüklü üç adet Sony IMX858 sensör eşlik edecek. Gelişmiş gürültü azaltma özellikleri ve daha iyi HDR yetenekleri de kamerada kullanıcıları bekleyenler arasında sayılıyor.

Sony IMX858 daha önce Honor Magic 5 Pro’da 0.5x telefoto lensle birlikte kullanılmıştı. 13 Ultra’da ise Sony IMX858’in ultra geniş açılı, 3x telefoto ve 5x telefoto kameralara yerleştirildiği görülüyor.

xiaomi 13 ultra

Xiaomi 13 Ultra 18 Nisan’da tanıtılacak?

Kısacası Xiaomi 13 Ultra selefine kıyasla hem daha gelişmiş bir kamera donanımına sahip olacak hem de işlevsel açıdan biraz daha “çok yönlü” hâle gelecek. Bu kamera modülünün yeteneklerini görmek için 18 Nisan’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER