Teknoloji

Xiaomi 120 Hz ekran ve Snapdragon işlemcili tabletler hazırlıyor

xiaomi 120 hz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin akıllı telefon portföyü oldukça geniş olsa da, tablet portföyü görece küçük. Şirket, 2018’in ortasından bu yana da yeni bir tablet çıkarmış değil. Ancak bu durum yakında değişebilir. Çinli duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Xiaomi 120 Hz ekran ve Snapdragon işlemcili yeni tabletler hazırlıyor.

Xiaomi’nin yeni tabletlerinin Mi Pad 5 ve Mi Pad 5 Pro ismiyle resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. Bu tabletlerin ikisinde de 11 inç büyüklüğünde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü LCD panellerin bulunması bekleniyor. 16:10 görüntü oranına sahip ekranın 4096 basınç seviyesini algılayabileceği de bilgiler arasında yer alıyor.

120 Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunuş örnekleme hızı da ekranın özellikleri arasında öne çıkıyor. Yenileme hızı yüksek ekranlar akıllı telefon pazarında yaygın olsa da, tablet pazarında pek görülmüyor. Sadece birkaç iPad Pro ve Samsung Galaxy Tab S tablette bu yenileme hızını görmek mümkün.

İki tablet arasındaki temel fark ise işlemci olacak. Bir modelin kalbinde yeni Qualcomm Snapdragon 780G işlemci bulunacak. 5 nm çip tasarımına sahip işlemci X53 5G yerleşik modeme sahip.

Diğer tablet ise SM8150-AC işlemciyle gelecek. Bu model numarası hem Snapdragon 855 Plus hem de Snapdragon 860 için kullanılıyor. 7 nm mimarisiyle üretilen her iki işlemci de hızlı GPU’lara sahip. Ancak nöral işlemci birimleri ve görüntü sinyali işleme teknolojilerinde eskiliği hissetmek mümkün oluyor. Her iki işlemci de 90 Hz üstü hızları desteklemiyor. Ancak Novatek ekran sürücüsünün varlığı nedeniyle bu durumun bir sorun teşkil etmeyeceği belirtildi.

120 Hz ekranlı ve Snapdragon işlemcili yeni Xiaomi tabletlerinin ne zaman tanıtılacağı belirsizliğini koruyor. Şirket 23 Nisan’da Hindistan’da bir etkinlik düzenleyecek olsa da, tabletlerin bu etkinlikte piyasaya çıkmasına pek ihtimal verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER