Teknoloji

Xiaomi 12’nin tanıtım tarihi için yeni iddia

xiaomi 12

Xiaomi 12 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun Qualcomm’un müstakbel amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen1 işlemcisiyle gelecek ilk cihaz olması bekleniyor. Xiaomi 12’nin tanıtım tarihi konusunda yeni bir iddia gündeme geldi.

Buna göre, akıllı telefon 12 Aralık’ta gözler önüne çıkacak. Xiaomi’nin bu tarihi 12. ayın 12. günü olması nedeniyle seçtiğini tahmin etmek pek zor değil. Ancak 12 Aralık’ın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor.

Aynı etkinlikte Xiaomi 12X modelinin de tanıtılabileceği söyleniyor. Serinin amiral gemisi olması öngörülen Ultra modeli içinse biraz daha uzun bir süre beklemek gerekiyor. Bu modelin tanıtımının 2022’ye kalması bekleniyor.

Sızıntılara göre, Xiaomi 12 2K çözünürlüklü 120 Hz bir ekranla gelecek. Çift hoparlör, üçlü arka kamera sistemi ve 50 megapiksel ana arka kamera telefonun özellikleri arasında sayılıyor. 120W hızlı şarj ve ultrasonik parmak izi tarayıcısının da telefonda mevcut olabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER