Teknoloji

Xiaomi 12 Snapdragon 898 ile gelen ilk telefon olacak

xiaomi 14 pro

Xiaomi ve Motorola, Qualcomm’un Snapdragon 898 işlemcisini taşıyan ilk telefonları çıkaracak gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Motorola telefonunu yıl bitmeden tanıtacak. Ancak Snapdragon 898 işlemciyle gelen ilk telefon Xiaomi 12 olacak.

Bir başka duyumcu IceUniverse ise Snapdragon 898’in Geekbench test sonuçlarını paylaştı. İşlemcinin performansının Snapdragon 888’den yüzde 15, Snapdragon 888 Plus’tan ise yüzde 5 oranında daha iyi olduğu görülüyor. Testin henüz tamamlanmamış bir donanım üzerinde gerçekleştirildiğini hatırlatmakta fayda var.

Qualcomm yıllardır yeni amiral gemisi işlemcisini aralık ayının ilk günlerinde tanıtıyor. Son üç yıldır Xiaomi CEO’su da etkinlikte sahneye çıkıyor. Bu da Çinli üreticinin Qualcomm’a olan güvenini gösteriyor.

Xiaomi 12, Motorola’nın yeni telefonu gelene kadar Snapdragon 898 bayrağının tek taşıyıcısı olacak. Samsung’un da S22 serisini bazı ülkelerde Snapdragon 898 ile sunacağı biliniyor. Ancak S22 serisiyle tanışmak için şubat ayına kadar beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER