Teknoloji

Xiaomi’nin 100W şarj desteğine sahip telefonunun çıkışı için yeni iddia

xiaomi super charge turbo 100w

Xiaomi, 100W süper hızlı şarj desteğine sahip bir akıllı telefonu çıkarmaya sonunda hazır hâle gelmiş olabilir. Söz konusu iddia, Weibo’nun ünlü duyumcularından biri olan Digital Chat Station tarafından gündeme getirildi.

Çinli üretici, 100W Super Charge Turbo adını taşıyan hızlı şarj teknolojisini geçtiğimiz yılın mart ayında duyurmuştu. Bu teknolojiyle 4000 mAh kapasiteli bir pilin 17 dakika içinde tamamen doldurulmasının mümkün olduğu belirtilmişti. Xiaomi’nin Hindistan yöneticisi Manu Kumar Jain kasım ayında bu özelliğin Hindistan’a geleceğini açıkladıktan sonra şirketten bir daha konuya dair bir paylaşım gelmemişti.

Digital Chat Station’ın paylaşımında Xiaomi’nin 100W süper hızlı şarj desteğine sahip telefonun adı veya muhtemel çıkış tarihi gibi konularda bilgi verilmiyor. Ancak bu telefonun önümüzdeki yıl piyasaya çıkması muhtemel görünüyor. Çünkü Qualcomm’un müstakbel amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 875 ile 100W şarj desteğinin mümkün hâle gelebileceği belirtiliyor.

Snapdragon 875 işlemcili amiral gemisi telefonların 2021’in ilk çeyreği itibarıyla piyasaya çıkmaya başlaması bekleniyor. Bu da Xiaomi’nin telefonu için de 2021’i beklemek gerektiği anlamına geliyor. Hâlihazırda akıllı telefonlar için en yüksek şarj hızını 65W ile Oppo sunuyor. Bu teknoloji sayesinde Realme X50 Pro ve Oppo Find X2 gibi telefonları 40 dakika içinde tamamen şarj etmek mümkün oluyor.

Xiaomi büyük ihtimalle 100W şarj hızı konusunda yalnız kalmayacaktır. Bu kadar yüksek şarj hızının telefonların genel ömrüne olan etkisi ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER