Teknoloji

Xiaomi 100 milyon telefon satma hedefine ulaşmaya yakın

xiaomi mi mix 3

Xiaomi, 2017 yılında 90 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Şirket 2018 hedefinin ise 100 milyon telefon satmak olduğunu açıklamıştı. 2018’in bitmesine yaklaşık iki ay kalmışken, Çinli üretici de bu hedefe ulaşmaya iyiden iyiye yaklaşmış görünüyor.

Xiaomi‘nin kıdemli başkan yardımcısı Wang Xiang, 100 milyon akıllı telefon satma hedefine gelecek hafta itibarıyla ulaşabileceklerini açıkladı.

Akıllı telefon pazarı genel itibarıyla yatay bir seyir izliyor. Hatta bazı bölgelerde pazar hissedilir ölçüde küçülüyor. Buna rağmen, Xiaomi’nin kendisi için belirlediği hedefe iki ay erken ulaşması, şirketin oldukça başarılı bir performans sergilediğini gösteriyor. Buna ek olarak, Xiaomi’nin önünde kendisine koyduğu hedefin üstüne çıkması için de hatırı sayılır bir süre bulunuyor.

Çinli üretici 2018 için revize edilmiş bir satış hedefi açıklamadı. Ancak mevcut veriler, şirketin ayda ortalama 10 milyon akıllı telefon sattığını gösteriyor. Yıl sonunda insanların birbirlerine yeni yıl için hediye almaya başladığını da göz önüne alınca Xiaomi’nin yılı 120 milyon satışla tamamlama ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Xiaomi Mi Mix 3 ile satış grafiğini daha yukarıya çıkarabilir

Xiaomi en yeni akıllı telefonu Mi Mix 3‘ü de bugün itibarıyla gözler önüne çıkarttı. Teknik bakımdan oldukça güçlü bir cihaz olan Mi Mix 3, kızaklı ön kamera mekanizmasıyla da dikkat çekiyor. Mi Mix 3’ün Xiaomi’ye mevcut satış grafiğini geliştirme konusunda yardımcı olması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER