EğlenceTeknoloji

xCloud ve Xbox Remote Play Windows’ta yerini aldı

microsoft xcloud windows pc

Microsoft, resmi adı Xbox Cloud Gaming (Xbox Bulut Oyun) olan xCloud servisini ve Xbox Remote Play’i Windows 10 ve 11’de Xbox uygulaması üzerinden kullanıma açtı. Söz konusu özellikler geçtiğimiz ay beta etiketiyle PC kullanıcısı Xbox Insiders programı üyelerine sunulmuştu.

Telefonlarda bir süredir mevcut olan bu özelliklerin PC’de de resmen kullanıma sunulmasının sevindirici bir gelişme olduğu söylenebilir. Microsoft, bu iki servisle oyunları konsolun veya PC’nin yanı sıra bulut üzerinde çalıştırma imkanını da veriyor.

Xbox Cloud Gaming, teknik kapasitesi yeterince güçlü olmayan PC’lerde oyun deneyimi yaşamak için oldukça kullanışlı bir yöntem olarak değerlendirilebilir. Windows kullanıcılarının birkaç aydır web üzerinden faydalanabildiği bu imkana artık yerel Xbox uygulaması üzerinden erişilebilecek.

xCloud’dan faydalanabilmek için yine Bluetooth veya USB oyun kumandasına sahip olmak ve Xbox Game Pass Ultimate abonesi olmak gerekiyor. Xbox Cloud Gaming tüm Windows kullanıcılarına açılsa da, hâlâ beta etiketinden kurtulmuş değil.

xCloud ile birlikte sunulan Remote Play de Xbox Series X, S ve One oyunlarının Windows cihazlarına yansıtılmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER