Teknoloji

Xbox Wireless Headset kulaklık ile yeni Xbox’lar için özel bir seçenek

microsoft xbox wireless headset
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft 99 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan Xbox Wireless Headset kulaklığı gelecek ay satışa çıkarıyor. Xbox 360 günlerinden bu yana ilk kez bir kablosuz Xbox kulaklığı görüyoruz. Bu ürün Xbox One ve Xbox Series X / S konsollarının yanı sıra Bluetooth üzerinden PC ve mobil cihazlara bağlanabilecek.

Xbox Wireless Headset tasarımı şu anda var olan Xbox One Stereo ve Wired Chat kulaklıklara göre her açıdan geliştirilmiş. Microsoft, Surface Headphones kulaklıklarındaki bazı unsurlardan ilham almış. Ses ve sohbet sesi dengesini ayarlamayı sağlayan döndürülebilir kulaklık kadranları da bunların arasında bulunuyor.

Ayrıca yeni Xbox Wireless Headset yeni Xbox Series X ve S tasarımına uyum sağlıyor. Hafif çerçeve, büyük boyutlu deri kulaklık kapakları ve ayarlanabilir sünger kafa bandı içeriyor. Ayrıca Windows Sonic, Dolby Atmos ve DTS Headphone:X gibi çevresel ses teknolojilerini destekliyor.

Öte yandan Microsoft mikrofon kalitesini iyileştirmek için de çalışmış, özellikle Xbox parti sohbetlerini dikkate almış. Bu yeni kulaklıkta iki adet huzme mikrofon ve arka plan gürültüsünü azaltan ses yalıtımı var. Ayrıca kulaklığı telefonunuzla ve Xbox ile aynı anda eşleştirebilirsiniz. Böylelikle oyun oynarken telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabilir, görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

xbox wireless headset

Xbox Wireless Headset tek bir şarjla 15 saate kadar çalışma imkanı sunuyor. USB-C üzerinden şarj olurken, 30 dakikalık şarj ile dört saate yakın kullanım imkanı sağlıyor. Tam doluluğa ulaşması üç saat civarında bir zaman alıyor. Öte yandan Microsoft, Xbox Accessories uygulamasını da güncelleyerek ekolayzır, bas artırıcı, otomatik ses kapatma hassasiyeti, mikrofon seviyesi izleme ve mikrofonun ses kapatma düğmesinin parlaklığını değiştirme gibi kontrolleri ekledi.

Yeni Xbox Wireless Headset kulaklık 16 Mart itibarıyla dünya çapında piyasada olacak. Yurt dışı fiyatı 99 dolar olarak belirlendi ve ön siparişler de alınmaya başlandı.

İLGİLİ HABERLER