Teknoloji

Xbox Series X ve S için fps oranını iki kat artırabilen yenilik: FPS Boost modu

xbox series x ve s için fps artırma özelliği: fps boost modu

Microsoft’tan yeni nesil Xbox kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir müjde geldi. Microsoft, yeni nesil konsolları Xbox Series X ve S için yeni bir fps artırma modu getiriyor. FPS Boost adı verilen bu özellik sayesinde, eski oyunları çok daha akıcı bir şekilde oynayabileceksiniz.  Microsoft, daha önce de geriye uyumluluk desteğiyle kare hızlarını iyileştirmek için çalışmalar yapmıştı, ancak FPS Boost modu ile oyun geliştiricilerinin herhangi bir ek çalışma yapmasına gerek kalmadan eski oyunlar çok daha iyi bir şekilde çalışabiliyor.

Microsoft’un açıklamasına göre, FPS Boost teknolojisiyle bazı oyunlardaki kare hızı iki, hatta dört katına kadar çıkabiliyor. FPS Boost modunu halihazırda destekleyen oyunları ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Far Cry 4
  • New Super Lucky’s Tale (120 FPS’ye kadar çıkabiliyor)
  • Sniper Elite 4
  • UFC 4
  • Watch Dogs 2

Xbox Program Yöneticisi Paul Eng, FPS Boost modunun devrim niteliğinde bir teknoloji olduğunu ve bazı geriye uyumluluk modunda çalışan oyunlar için kullanılabildiğini açıkladı. Paul Eng’in açıklamasında aynı zamanda şu ifadeler de yer alıyor: ”Bu sadece bir başlangıç. Yeni sistem güncellemesinde FPS Boost modu için yeni sistem ayarları ve menü simgelerini de duyuracağız.”

Xbox için gelecek yeni güncellemenin ilkbaharda gelmesi bekleniyor. Bu güncelleme ile oyunlarda uyumluluk seçeneklerini de ayarlayabileceksiniz. Ayrıca bu yeniliklerin ne derece etkili olduğunu daha iyi anlamanız açısından, HDR ve FPS Boost özelliğini dilediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Böylece, oyunu orijinal haliyle oynayabilir, oyunun eski hali ve yeni hali arasındaki farkı daha iyi anlayabilirsiniz.

Şu anda FPS Boost teknolojisini destekleyen çok az oyun mevcut. Ancak Microsoft, önümüzdeki aylarda bu teknolojiyi destekleyen daha fazla oyun duyurmayı planlıyor.

FPS Boost modunu nasıl aktif edebiliriz?

Halihazırda FPS Boost desteği olan oyunları çok daha akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. FPS Boost modunu aktif edebilmeniz için izlemeniz gereken birkaç adım mevcut:

  1. Oyundayken Xbox tuşuna basın.
  2. Xbox tuşuna bastıktan sonra karşınıza bir menü gelecek. Bu menüde bulunan ”oyunu yönet” seçeneğine tıklayın.
  3. Oyunu yönet seçeneğine tıkladıktan sonra, geriye uyumluluk seçenekleri içerisinde FPS Boost özelliğini bulun ve gerekli ayarlamaları dilediğiniz gibi yapın.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER