Teknoloji

Xbox Series X stokları için Microsoft’tan açıklama

en iyi xbox oyunları 2022

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X, çıktığı günden bu yana yoğun bir ilgi görüyor. Bu yoğun ilgi ve stokların yetersizliği nedeniyle Xbox Series X’i bulmak oldukça zor oluyor. Görünen o ki, bu zorluk bir süre daha devam edecek.

The New York Times’a konuşan Microsoft’un yatırımcı ilişkileri sorumlusu Mike Spencer, yeni nesil oyun konsolunun stoklarıyla ilgili bilgi verdi. Spencer’ın açıklamasına göre, Xbox Series X’in stoklarındaki sıkıntı haziran ayına kadar devam edecek.

Microsoft’tan daha önce yapılan açıklamada, nisan ayına kadar Xbox Series X’i bulmanın zor olabileceği belirtilmişti. Ancak yeni açıklama, bu bekleyişin daha uzun süreceğini gösteriyor. Spencer’ın sözleri, Microsoft’un bir önceki çeyrekte stoklarında bulunan tüm Xbox Series X’leri sattığı anlamına da geliyor. Şirketin oyun gelirleri bu dönemde tarihte ilk kez 5 milyar doları geçmişti.

Stok sıkıntısının sadece Xbox Series X’e özgü olmadığını hatırlatmak gerekiyor. PlayStation 5’i bulmak da aynı derecede zor. Hatta AMD ve Nvidia’nın en yeni CPU’larının stoklarında da benzer sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntılar 2021 boyunca sürecek gibi görünüyor. AMD CEO’su Lisa Su, gerekli üretim kapasitesine 2021’in ikinci yarısına kadar erişilemeyebileceğini daha önce belirtmişti.

Satıcılar ve müşteriler için bu durum karaborsa sorununu da doğuruyor. Stokların yetersiz olmasını fırsat bilenler, Xbox Series X ve PlayStation 5’i fahiş fiyatlar karşılığında satıyor. Bu durumun ortadan kalkması da beklenenden daha uzun süreceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER