Teknoloji

Xbox PC uygulamasının yeni güncellemesi ROG Ally gibi cihazlar için Kompakt modu getiriyor

xbox pc

Microsoft, Xbox PC uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme çok sayıda değişikliği ve kullanıcı deneyimini iyileştirecek dokunuşu beraberinde getiriyor. Yenilikler arasında taşınabilir oyun PC’leri için hazırlanmış olan Kompakt mod da bulunuyor.

Kompakt mod, yalnızca simgelerin görülebilmesi için simge durumuna küçültmenize olanak tanıyan katlanabilir bir yan menüyü mümkün kılıyor. Böylelikle küçük ekranlı cihazlarda çok ihtiyaç duyulan ekran alanının bir kısmını boşaltmak mümkün oluyor.

Ne var ki, bu mod etkinleştirildiğinde yüklü oyunlara kenar çubuğu aracılığıyla doğrudan erişimi kaybediliyor ve bunlara Kitaplığım bölümüne giderek erişilmesi gerekiyor. Buna ek olarak; Kompakt modu açma seçeneği, doğrudan ekranın herhangi bir yerindeki bir buton yerine, sol üst menüdeki profil simgesine tıklayarak etkinleştirilen açılır menüye yerleştirilmiş. Dolayısıyla bu modu açmanın çok az zahmetli olduğu söylenebilir.

xbox pc

Microsoft, ROG Ally gibi elde taşınabilen oyun cihazlarda yeni Kompakt modunu varsayılan olarak etkinleştirmek için Asus gibi üreticilerle birlikte çalıştığını belirtmeyi de ihmal etmedi.

Xbox PC uygulamasında başka hangi yenilikler var?

Uygulamadaki diğer değişiklikler arasında, artık tüm bildirimler yerine yalnızca okunmamış bildirimlerin görüntülenebileceği bölümdeki güncellemeler yer alıyor. Xbox uygulamasını başlatırken Oyun Hizmetiyle ilgili sorunları veya eksik içeriği düzeltmek için yeni bir Oyun Hizmeti Onarım Aracı eklendi.

Windows 10 ve 11 kullanıcıları Xbox PC uygulamasının yenilenmiş versiyonuna Microsoft Mağaza üzerinden erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER