Teknoloji

Galaxy S24+’ta 12 GB RAM seçeneği de sunulacak

galaxy s24+ galaxy s24 plus

Samsung Galaxy S23+, 8 GB minimum RAM seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, Galaxy S24+ ile 12 GB RAM seçeneği de sunulacak. S24‘te ise RAM kapasitesi için tek seçenek yine 8 GB olacak.

Samsung’un Galaxy S24 Ultra modelinde sadece Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye yer vereceğine dair haberler uzun süre önce gündeme gelmişti. S24 ve S24+ modelleri ise bazı bölgelerde Samsung’un Exynos 2400 işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. S24 Ultra’nın daha önce Geekbench’in benchmark testlerinden hem 8 GB hem de 12 GB RAM ile geçtiğini hatırlatmakta da fayda var.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımda “16 GB yok” ifadesinin bulunması da dikkat çekiyor. Pek çok üreticinin 24 GB RAM’e sahip telefonlar çıkardığı bir ortamda Samsung’un 12 GB’ın üstüne çıkmama tercihinin ilginç olduğu söylenebilir. Bu noktada Samsung’un geçmişte bu sınırı aştığını ve hem S20 Ultra’da hem de S21 Ultra’da 16 GB RAM seçeneğini sunduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Galaxy S24 serisinin üç üyesi de ABD’de Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylandı. FCC kaydı Galaxy S24+ ve S24 Ultra modellerinin ABD’de hem mmWave 5G hem de ultra geniş bant desteklerine sahip olacağını gösteriyor. S23+ ve S23 Ultra’da da bu özellikler mevcut olduğu için ortada şaşırtıcı bir durumun olmadığını söylemek gerekiyor.

Peki Galaxy S24’te mmWave ve ultra geniş bant desteği var mı? Bu telefonda da selefi S23 gibi 5G desteği mevcut. Ancak ultra geniş bant desteği bulunmuyor. Apple, Series 6’dan beri akıllı saatlerinde bile bu özelliğe yer veriyor. Dolayısıyla ortada boyutsal bir sıkıntının olmadığı ve Samsung’un pazar segmentasyonu nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğu anlaşılıyor.

Galaxy S24+ ve diğer modeller 2024’ün ilk ayında tanıtılacak

Galaxy S24+ ve diğer S24 modelleri 2024’ün ilk ayında resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğinin 17 Ocak’ta gerçekleştirilmesi ve sevkiyatların da 26 Ocak itibarıyla başlaması bekleniyor. Ancak bu konu hakkında henüz resmi bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER