EğlenceManşetler

Microsoft Xbox PC oyunlarını Nvidia GeForce Now hizmetine getiriyor

xbox pc nvidia geforce now
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox PC oyunlarını Nvidia’nın GeForce Now bulut oyun hizmetine getiriyor. Salı günü Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Microsoft başkanı Brad Smith, AB düzenleyici organlarını, Activision Blizzard satın alımını onaylamaya ikna etmeye çalışırken haberi duyurdu.

Basın toplantısında Smith, “Microsoft, PC’lerde oynanan Xbox oyunlarını Nvidia’nın GeForce Now bulut oyun hizmetine getirecek” dedi. “Ayrıca Call of Duty dahil tüm Activision Blizzard oyunlarını GeForce Now’a getireceğiz.”

GeForce Now’da oynayabilmek için oyunları ayrı ayrı satın almanız gerekecek. Anlaşma, akış haklarının 10 yıllık süre boyunca verilmesini kapsıyor. Konuyla ilgili basın açıklamasına göre Microsoft, oyunları Microsoft Store, Steam veya Epic Games Store’dan satın almaktan bağımsız olarak akış için kullanılabilir hale getirmeyi taahhüt ediyor. Microsoft’un GeForce Now’a rakip olan Xbox Cloud Gaming hizmetinden veya Xbox PC oyunlarına erişimi içeren daha büyük kapsamlı Xbox Game Pass’ten söz edilmiyor.

Bu anlaşma karşılığında Nvidia, artık Microsoft’un Activision Blizzard satın alma anlaşmasını açık biçimde destekliyor. Nvidia’nın konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde, “Ortaklık, oyunculara daha fazla seçenek sunuyor ve Nvidia’nın Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla ilgili endişelerini çözüyor. Bu nedenle Nvidia, satın almanın düzenleyici onayı için tam desteğini sunuyor.” ifadeleri yer alıyor.

İlginizi çekebilir

Anlaşma, Microsoft’un Call of Duty‘yi Nintendo platformlarına getirmek için Nintendo ile 10 yıllık bağlayıcı bir anlaşma imzaladığını açıklamasından hemen sonra geldi. Ayrıca Microsoft, Sony’ye yeni Call of Duty oyunları için benzer bir 10 yıllık anlaşma teklif etti. PlayStation üreticisi, muhtemelen Microsoft’un Activision’ı satın almasına karşı olduğu ve herhangi bir Call of Duty anlaşması Microsoft’un konumunu güçlendirmeye yardımcı olacağı için henüz bir anlaşma imzalamadı.

Microsoft, Xbox PC oyunları için bu Nvidia anlaşmasının düzenleyici kuruluşları etkileyeceğini veya en azından onları yazılım devinin oyunlarını kendi akış hizmetiyle sınırlı tutmayacağını görmeye ikna edeceğini umuyor.

Smith salı günkü basın toplantısında, “Bu gerçekten [düzenleyici kuruluşların] bu anlaşmayı engellemek mi yoksa bir dizi tedbirler, çareler ve çözümlerle onaylamak isteyip istemedikleriyle ilgili bir soru.” dedi. Bulut oyunları, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumu’nun (CMA) bu ayın başlarında açıkladığı geçici bulgularda dile getirilen en önemli endişelerinden biriydi. Nvidia ve Nintendo iş ortaklığı anlaşmaları, düzenleyici kuruluşları ikna etmek için yeterli olacak mı, birkaç hafta içinde bunu öğreneceğiz.

İLGİLİ HABERLER