Teknoloji

Xbox One yakında Alexa ve Google Asistan’ı destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox oneMicrosoft’un oyun konsolu Xbox One, yakında hem Amazon’un dijital asistanı Alexa’yı hem de Google Asistan’ı destekleyecek. Windows Central’da yer alan habere göre, konsolun kontrol panelinin gelecek versiyonlarıyla hem Alexa’yı hem de Google Asistan’ı aktif hâle getirmek mümkün olacak.

Microsoft hâli hazırda oyun konsolunda sadece kendi dijital asistanı Cortana’yı destekliyor. Kinect üzerinden veya bir kulaklık ile aktive edilebilen Cortana’nın yetenekleri ise hâli hazırda oldukça sınırlı seviyede.

Alexa ve Google Asistan desteğinin varlığı, Xbox kullanıcılarına konsollarıyla etkileşim için yeni seçenekler sunuyor. Microsoft’un dijital asistanlar üzerinden ne gibi özellikler sağlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak kullanıcıların sesli komutları için Kinect veya kulaklık kullanmak zorunda olmayacağı düşünülüyor.

Microsoft’un Xbox biriminin eski çalışanlarından Albert Penello, kısa bir süre önce Amazon’a katılmıştı. Penello, misyonunu Alexa’nın oyun ekosistemindeki varlığını kuvvetlendirmek olarak tanımlamıştı. Eğer Xbox One entegrasyonu aktif hâle gelirse, Alexa’nın desteklediği cihaz portföyü de biraz daha büyümüş olacak. Microsoft bir süredir Windows 10 PC’lerde Alexa ve Cortana’yı birleştirmek için de ortak çalışmalar yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER