Teknoloji

Temmuz güncellemesi Xbox One’ı Windows 10’a hazırlıyor

xbox-one-windows-10-200715

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10, iki haftadan kısa bir süre sonra yayınlanacak. Şirket yeni işletim sistemi için heyecan pompalamaya şimdiden başlarken, Xbox One da bu heyecan fırtınasının oluşmasına katkıda bulunuyor. İlk olarak Xbox One’daki oyunların Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlardan izlenebilmesinin önü açılırken, Windows 10’un esas faydası Xbox One temmuz güncellemesiyle birlikte kendisini gösterecek. Güncellemeyle birlikte Windows 10’daki Xbox App, Windows Mağaza ve “klasik” Windows oyunları için tek adres haline gelecek.

Microsoft, konsoldan PC’ye oyun yayını sözünü geçtiğimiz ocak ayında Windows 10’un tüketici ön izlemesiyle birlikte vermişti. Söz konusu konsept, NVIDIA’nın GameStream ve Steam’in In-Home Streaming özelliğini hatırlatsa da, sadece Xbox One’dan Windows 10 PC’lere oyun yayını yapılmasını sağlıyor. İşin Windows 10 ile ilgili kısmında ise kullanıcılar sadece tek bir oyunu başlatabiliyor veya Xbox One’ın tüm kontrolünü ele alabiliyor. Bu durumda konsol “kullanımda” gösteriliyor ve diğer kullanıcılar engelleniyor.

Bütün bunlar Xbox App’in güncellenen Windows 10 sürümü sayesinde gerçekleştiriliyor. Xbox One’ın temmuz güncellemesiyse oyun yayınına ek olarak, çok sayıda yeni özelliği beraberinde getiriyor. Örneğin, Oyunlarım bölümü sadece Windows Mağaza’dan satın alınan oyunları otomatik olarak listelemekle yetinmiyor, aynı zamanda mağaza dışından yüklenen PC oyunlarını da bulabiliyor. Yeni Parti sohbeti fonksiyonu ise Xbox One ve Xbox App kullanıcıları arasında bağlantı kurulmasını sağlıyor.

Buna ek olarak, oyunculara Windows Mağaza’daki oyun kliplerini ve ekran görüntülerini Xbox Live’a yükleme fırsatı sunuluyor. Xbox One temmuz güncellemesi, Windows 10’un kucaklayıcı işletim sistemi imajını kuvvetlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER