Teknoloji

Disksiz Xbox One S’in çıkış tarihi resmen açıklandı

xbox one s all-digital edition

Microsoft bir süredir beklenen disksiz Xbox One S‘i sonunda resmen duyurdu. Xbox One S All-Digital Edition adını taşıyan konsola dair sızıntılar son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. ABD’deki fiyat etiketinde 249 dolar yazacak olan konsol, 7 Mayıs itibarıyla piyasaya sürülecek.

Yeni model, orijinal Xbox One S ve daha güçlü Xbox One X ile birlikte satılacak. All-Digital Edition’da Blu-ray disk okuyucusunun bulunmaması, konsolun fiyatının orijinal Xbox One S’in 50 dolar altında kalmasını sağlıyor. 1 TB HDD’ye sahip olan All-Digital Edition ile birlikte oyunculara Forza Horizon 3, Sea of Thieves ve Minecraft’ın dijital versiyonları da sunuluyor. Yeni konsol, tasarım bakımından orijinal Xbox One S’ten fazla uzaklaşmıyor. Aradaki en büyük fark olarak Blu-ray disk okuyucusunun olmaması göze çarpıyor.

Oyunların sadece dijital olarak sunulduğu konsollar, Microsoft’un orijinal Xbox One vizyonunun içinde yer alıyor. Şirket, orijinal Xbox One’da da oyunların çevrimiçi paylaşılmasını mümkün kılmış, ancak kullanılmış oyun politikaları ve çevrimiçi kontrol konusunda gelen itirazlar nedeniyle baştaki planlarının büyük kısmından vazgeçmişti.

Xbox One S All-Digital Edition, Microsoft’un Xbox Game Pass hedeflerinde önemli bir yere sahip. Şirketin abonelik servisi, oyunculara her ay 100’den fazla Xbox oyununa ulaşma fırsatını veriyor. Sea of Thieves ve Crackdown 3 gibi Xbox Game Studios oyunları, ilk olarak Xbox Game Pass’e geliyor. Microsoft son olarak Minecraft’ı da Xbox Game Pass’e de dahil etmişti. Şirket bri yandan da xCloud adıyla anılan bulut oyun servisi üzerinde çalışmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER