Teknoloji

Xbox One güncellemesi kumanda tuş işlevlerini değiştirmeyi sağlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-elite-kumanda-160615

Geçen hafta gelen büyük Xbox One güncellemesi Microsoft’un konsolu için yeniden hayat niteliği taşıyordu. Oyun konsolunu daha hızlı, kullanıcı panelini daha kolay gezilebilir hâle getirmiş, yüzden fazla Xbox 360 oyunu için de geriye dönük uyumluluk sunmuştu.

Ayrıca Microsoft’tan Larry “Major Nelson” Hyrb’in de dikkat çektiği gibi, Xbox One güncellemesiyle birlikte kullanıcılar oyun kumandalarının butonlarının işlevlerini değiştirmeyi sağlayacak seçenekleri de mümkün kılmıştı.

Standart kumandalar belirli butonlar arasında fonksiyon değişimleri yapabiliyor. Örneğin X yerine daire ikonunun seçeneği onaylamak için kullanıldığı Japon PlayStation kumandalarına alışanlar, Xbox One kumandasının A butonunu B’ye, B butonunu da A’ya atayabilecekler. Hyrb A ve B butonlarının kumandaya tanıtılması gereken tek tuşlar olduğunu, bu da kullanıcılara bazı özel kontrolleri tamamen bırakma özgürlüğü tanıdığını söylüyor. Böylelikle yanlışlıkla başka tuşlara basıp başka aksiyonlara neden olma durumu da ortadan kalkacaktır. Bu arada tek bir çubuk, buton, tetik veya pedala da birden fazla işlev atamak mümkün oluyor.

Kumandadaki hangi butonun kullanılabilir olduğunu ayarlama seçeneği Xbox 360’ın ayarlar menüsü içinde bulunuyordu. Ancak Xbox One’da bu özellik başlangıç aşamasında ilginç şekilde bulunmuyordu. En son gelen konsol güncellemesiyle bunun yeniden geri getirilmiş olması özellikle fiziksel açıdan yetersiz olan ve bu nedenle buton fonksiyonlarını kumandanın tetiklerine veya tersini yapmak isteyenler için iyi haber sayılabilir. Herhangi bir oyunun menülerine dalıp her seferinde oyun oynamadan önce kontrolleri yeniden ayarlamaktansa, oyuncular tercih ettikleri kumanda ayarlarını bütün oyunlar için, konsolun temel “ayarlar” menüsü içinden geçerli kılabilecekler.

İLGİLİ HABERLER