Manşetler

Xbox One Windows 10 güncellemesinin dağıtımı başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Xbox One Boot Up
Xbox One Boot Up

Aylardır devam eden beta testlerinin ve duyuruların sonunda Xbox One Windows 10 güncellemesinin dağıtımı bugün (12 Kasım) itibarıyla başlıyor. Söz konusu güncelleme, oyun konsolunun sahiplerine yeni bir kullanıcı arayüzü ve bazı Xbox 360 oyunlarını oynayabilme imkanını da getirecek. Microsoft, Xbox One Windows 10 güncellemesinin dağıtımını kademeli olarak gerçekleştireceği için tüm kullanıcıların bir anda güncellemeye ulaşması mümkün olmayacak.

Ayrıca Xbox 360 oyunlarıyla uyumluluk özelliğinin Türkiye saatiyle 22:00’a kadar aktive edilmeyeceğini de belirtmekte fayda var. Şirket bu özelliği destekleyen ilk oyunların listesini bu hafta içinde açıklamıştı. Konsolunun “Instant-on” özelliğini açık tutan kullanıcılar, Xbox One Windows 10 güncellemesini otomatik olarak indirilmiş ve yüklenmiş biçimde cihazlarında bulabilecek.

Güncellemenin getirdiği en önemli şeylerden biri olan yeni Xbox One kontrol paneliyse konsol sahiplerine bugüne kadar alıştıklarından daha farklı bir deneyimin kapılarını açıyor.

Xbox One Windows 10 güncellemesinin beta versiyonuyla haşır neşir olan kullanıcılar, konsolun eskisine kıyasla daha hızlı çalıştığına dikkat çekiyor. Sistem menülerinden Kinect destekli hareketle kontrol özelliklerinin çıkarılması, çok önemli bir kayıp olarak nitelenmezken; beta sürecinde bazı oyunlarda yaşanan problemlerin ana sürüme yansımaması umut ediliyor.

İLGİLİ HABERLER