Teknoloji

Xbox One güncellemesi indirme hızında yüzde 80’e varan artış vadediyor

xbox one

xbox one guncellemesiBir şeylerin inmesini beklemek, yeni nesil oyun deneyiminin pek de sevilmeyen parçaları arasında yer alıyor. Microsoft, Xbox One kullanıcılarını bu pek de sevilmeyen parçadan kurtarmak için kolları sıvadı. Oyun konsolunun işletim sisteminin son versiyonu, indirme hızında yüzde 80’e varan bir artış vadediyor.

Ancak bunun için bağlantı hızının 100 Mbps’inin üzerinde olması gerekiyor. Bağlantı hızı 100 Mbps’nin altındaki kullanıcılar ise indirme hızında yüzde 40’a varan bir artışın keyfini sürebilecek.

Microsoft, kesin rakamların kullanıcıların evindeki bağlantı hızına ve internet servis sağlayıcılarına göre değişebileceğini belirtmeyi ihmal etmiyor. İndirme hızı, aynı anda Xbox One’da oyun oynanması durumunda da düşüyor. Çünkü Xbox One önceliği arka planda gerçekleşen etkinlikler yerine oyuna veriyor. Yeni Xbox One güncellemesi, kesik bağlantı probleminin çözümü için uygulanan süreci de optimize ediyor.

Xbox One güncellemesi arka planda müzik çalma özelliğini de güçlendiriyor

Güncellemeyle birlikte Xbox One oyun kumandasının yazılımında bazı düzenlemeler yapılıyor. Buna ek olarak, arka planda müzik çalma özelliğinin de gücü artırılıyor ve farklı uygulamalarda daha sıkıntısız biçimde çalışması sağlanıyor. Neredeyse her güncellemenin parçası olan genel performans iyileştirmeleri de paketin içinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER