Teknoloji

Xbox One Eylül güncellemesi birkaç gün önce Medya Oynatıcı uygulamasıyla çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-media-player-290814

Microsoft’un oyun konsolu Xbox One 5 Eylülde Türkiye piyasasına giriş yapıyor ve bu konsolu satın alanlar yeni bir güncellemeyle karşılaşacaklar gibi görünüyor. Microsoft her ay düzenli şekilde Xbox One için güncellemeler çıkarıyor. Eylül güncellemesi birkaç gün önce yayınlandı.

Xbox Live ekibinden Larry “Major Nelson” Hyrb’in söylediğine göre, gelecek ayın güncellemesi daha ağustos bitmeden dağıtıma çıktı. Dünya çapındaki Xbox One kullanıcıları yeni özellikler ve güncellemeleri birkaç gün önceden elde etme fırsatı buldu. Güncellemelerle birlikte kişisel medya dosyalarını Xbox üzerinde oynatmak mümkün olacak. Parti sistemine getirilen güncellemeler, Xbox ile etkileşimi artırıcı yöntemler, Xbox SmartGlass için yeni sosyal özellikler Eylül güncellemesinin önemli başlıkları arasında bulunuyor.

Erken dağıtıma çıkan güncellemeyle birlikte gelen yeni Medya Oynatıcı uygulaması sayesinde USB portundan bağlanan bir cihazdan dosyaları oynatmak mümkün oluyor. Güncellenen parti uygulaması da parti aktivitelerini veya aynı oyunu kimlerin oynadığını görme ve sessize alma gibi hızlı işlemleri gerçekleştirmeye imkan sağlıyor. SmartGlass için de çeşitli yenilikler mevcut.

Ayrıca bundan böyle Aktivite Kaynağı üzerinden durum mesajları gönderme, kaynak içinden veya Oyun Kliplerinden başlıkları paylaşma, mesajlar sohbet görünümünde görüntüleme, Şimdi Çalınıyor çubuğundan oyun videolarını kaydetme gibi özellikler de kullanımda olacak.

Xbox One gelecek ay Türkiye ile birlikte yeni ülkelerde satışa sunulacak. Buna bağlı olarak yazılımda da yeni bölgeleri destekleyecek çeşitli eklentiler yapıldı. Xbox One Kinect sesli komutları, konsolu TV’yi başlatacak şekilde ayarlama, bant genişliği kullanım göstergesi, Yükleme uygulaması üstünden birden fazla GameDVR kliplerini tek seferde silme seçeneği, Avatar Gamerpics resimlerini OneDrive’da kaydetme de Eylül güncellemesinin listesinde bulunuyor.

Xbox One Eylül güncellemesiyle ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER