Eğlence

Xbox Music artık OneDrive’da saklanan şarkıları çalabilecek

xbox-music-windows-8-1-170613

Kişisel müzik koleksiyonunu Xbox Music aracılığıyla dinlemek isteyenlerin sesine kulak veren Microsoft, kullanıcıların müzik dosyalarını OneDrive’da depolayarak Xbox Music üzerinden dinleyebilmesinin önünü açtı.

Microsoft’un uyguladığı yöntem akıllara Apple’ın iTunes Match ve Google’ın Play Music üzerinden sunduğu benzer destekleri getirse de, yazılım devinin uyguladığı yöntem daha farklı bir yerde konumlanıyor. Apple ve Google’ın servislerinde bulutta saklanan dosyalara tek bir platform aracılığıyla erişilirken, Microsoft’un çözümünde şarkılar hem Xbox Music hem de OneDrive üzerinden dinlenebilecek.

Microsoft, kullanıcılardan OneDrive’da saklayacakları şarkıları özel bir Müzik klasörünün içine yerleştirmelerini istiyor. Sadece bu klasöre yerleştirilen şarkılar Xbox Music ile eş zamanlanacak ve şarkılar klasörden kaldırıldıkları zaman Xbox Music’ten de otomatik olarak kaldırılacaklar.

Bu çözümün negatif yönü yüklenen şarkıların OneDrive depolama alanını azaltması olsa da, Microsoft’un Xbox Music abonelerine sunduğu extra 100 GB depolama alanının oluşabilecek sıkıntıları önlemesi muhtemel gözüküyor. Xbox Music abonesi olmayanların da OneDrive’da sakladıkları şarkıları Xbox Music üzerinde dinleyebileceklerini belirtmekte fayda var.

Söz konusu entegrasyonun desteklendiği ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Buna ek olarak sadece Windows 8.1, Xbox ve web üzerinde bu entegrasyondan faydalanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER