Teknoloji

Xbox için en iyi 10 Game Pass oyunu (2024)

xbox


Xbox oyun konsollarının vazgeçilmez abonelik hizmeti Xbox Game Pass, oyunculara geniş bir kütüphanedeki oyunları sabit bir aylık ücret karşılığında sunarak özellikle 2023 yılında değerini kanıtlamaya devam etti. Kullanıcıların aylık 159 TL ile 209 TL arasında değişen fiyatlarla yüzlerce oyun arasından seçim yapabildikleri bu hizmet, rahatlık ve çeşitlilik bakımından gamers topluluğu içinde oldukça popüler. Biz de tatil dönemi boyunca Xbox kullanıcılarının mutlaka denemesi gereken on harika Xbox Game Pass oyununu inceledik ve bu oyunların her birinin özel özelliklerini, oyun mekaniklerini ve oyunculara sundukları benzersiz deneyimleri en ince detaylarına kadar derledik.

Xbox Game Pass Ultimate ve sunduğu avantajlar

Oyunculara sunulan Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiyle, bulut tabanlı bir hizmet olarak tanımlanan bu paketin Wi-Fi veya LTE / 5G üzerinden birçok Game Pass oyununa erişim imkanı sunuyor olması dikkat çekiyor. Aylık 209 TL gibi bir ücretle evrensel bir oyun deneyimi sunmaktadır.

PowerWash Simulator: Temizlik Tutkunlarına zevk

Evinizin rahatlığında yer alan kanepeye kurulup, PowerWash Simulator ile araçların ve kaldırımların üzerindeki kirleri yüksek basınçlı su ile temizlemenin verdiği tatmin edici duyguyu anlatmak mümkün değil. Fiziksel olarak yorucu temizlik işlerini yapmadan bir oyunda bunları gerçekleştirebildiğiniz bu oyun, temizlik konusunda takıntılı olanları daha da fazla cezbetmektedir. PowerWash Simulator, oyunun sunduğu basit ama bir o kadar da doyurucu temizlik deneyimi ile dikkatleri üzerine topluyor.

Tunic’in zorlayıcı dünyası ve görsel şöleni

Tunic adını taşıyan bu oyun, sevimli bir tilkinin başrolde olduğu Zelda tarzı bir macera sunmakla birlikte, düşmanların zorluğuyla Dark Souls serisinden fırlamışçasına dikkat çekiyor. Muhteşem düzey tasarımlarının yanı sıra, güzel animasyonlarıyla göz kamaştırıyor. Tunic’in çarpıcı görselliği karşısında hayranlık duyarken, sizi saatlerce bağlayacak olan savaş mekanikleri ve oynanış dinamikleri unutulmamalı. Oyunda ilerleme kaydedebilmek için sağlanan oyun içi kılavuzu efektif bir şekilde kullanmanın önemi büyük.

Bethesda’nın yeni uzay RPG’si Starfield

Bethesda Game Studios, Skyrim’in yaratıcıları tarafından geliştirilen yeni uzay RPG’si Starfield ile oyuncuları adeta başka dünyalara davet ediyor. 2023 yılı Xbox Game Pass değerini, bünyesinde barındırdığı Starfield gibi, Sea of Stars ve Tunic gibi oyunlarla pekiştirmiştir. Starfield, keşif ve maceranın ön planda olduğu, Fallout ve Skyrim oyunlarını anımsatan devasa bir evrene sahip. Ancak oyunculara bir uyarı: Starfield gerçekten hareketlenmeye başlamadan önce en az 10 saatlik bir yatırım yapmanız gerekiyor ve Bethesda, Starfield’ın oyun sistemlerini – şehir haritaları, resmi mod desteği ve yeni seyahat şekilleri dahil – geliştirmeye devam ediyor.

Pentiment: 16. Yüzyıl Manuskript Cinayet Gizemi

Pentiment, 16. yüzyılda geçen ve bir manuskript cinayet gizemini konu alan bir oyundur. Pentiment’ta, Bavyera’da bir manastırda resimli manuskriptler üzerinde çalışan bir ressam olan Andreas Maler karakterini yönetiyorsunuz. Oyun, görsel bir roman tarzında ilerliyor ve oyunda yapacağınız seçimler çevrenizdeki herkes üzerinde büyük etkiler yaratıyor.

Hi-Fi Rush ritmiyle savaş alanını sallıyor

Hi-Fi Rush, The Evil Within serisi ve Ghostwire: Tokyo oyunlarının arkasındaki geliştirici Tango Gameworks tarafından yaratılan, stil sahibi bir ritim-aksiyon kavgacısı olarak erken bir lansmanla bu yıl Xbox Game Pass’e şiddetle giriş yaptı. Oyunda, müziğin ritmine uygun vuruşlar yapmanın ödülü, canlı müziği çalıyor gibi bir his uyandırması ve oyuncuyu oyunun içine çekmesi olarak beliriyor. Oyun, canlı görsel stili ve animasyonlu 2D sahneleriyle dolu pop kültür referanslarına da sahip.

Sea of Stars ile 16-Bit Nostaljisi

Sea of Stars, ‘90’lara geri dönüp 16-bit video oyunlarının tadını çıkarmak gibi bir deneyim sunuyor. Oyunun zindanlarında parlak biçimde parlayan güzel piksel sanatı, beni sık sık sadece bu retro RPG’nin estetiğini hayranlıkla izlemeye davet ediyor. Hikayenin kendisi biraz zaman alsa da, harika bir müzik ve mükemmel bir savaş sistemi, oldukça genel bir hikaye anlatımını telafi ediyor ve oyunculara basit ama karmaşık bir oynanış sunuyor.

Jusant: Zorlu tırmanış deneyimi

Life Is Strange serisinin arkasındaki geliştiriciler tarafından geliştirilen Jusant, oyuncuyu devasa bir kuleye tırmanırken başlangıç noktasında buluşturuyor. Engel ve manzaralarla dolu bu macerada ilerlerken, oyuna devam edebilmek için geniş miktarda metinden geçmek gerekiyor; ancak tüm bu diyalogları hızla atlama isteğine rağmen, Xbox Game Pass kütüphanesine sağlam bir ek olarak değerlendirmeye değer.

Lies of P’nin Pinokyo ile Karanlık Dünyasında Yolculuk

Lies of P’de, Krat şehrinin sayısız düşmanlarına karşı silahlarınızı uyarlamak zorunda kaldığınız Soulslike bir dünyada sessiz kahraman Pinokyo’yu yönlendiriyorsunuz. Oyundaki silah yapım sistemi, ideal yapılandırmanızı yaratmak için silahları karıştırıp eşleştirmenize olanak tanıyor. Lies of P ayrıca, oyundaki kararlarınıza bağlı olarak üç farklı sona yol açabilen bir yalan sistemi içeriyor. Eğer Bloodborne’daki savaş tarzının hayranıysanız, Lies of P size tanıdık gelecek ve Soulslike türünde öne çıkmayı başarıyor.

Platform Oyunu İçerisinde Inside’ın Karanlık Yolculuğu

Inside, kasvetli ve gri bir ormanda başlayan ve sahnenin sürekli değişen rahatsız edici bir manzarası ile tarif edilen bir platform oyunudur. Kontrol hataları ve şok edici plot dönüşleriyle dolu bu şiddet dolu dünyadan kaçmaya çalışan bir çocuğu yönlendiriyorsunuz. Inside’ı sadece birkaç saat sürse de, 2D bulmaca oyunlarının hayranıysanız, bu oyunu oynamalısınız.

Cocoon: Minimalist Bulmaca Oyunu ve Orbların Güçleri

Cocoon, oyuncuların çeşitli cihazlara taşıdıkları orb’leri temel alan minimalist bir bulmaca oyunudur. Bu orb’ler özel yetenekler sunar ve kapsadıkları tüm dünyaları içerir. Oyun, basit görünümlü ama karmaşık bir oynanışa sahip olduğundan, anlaşılması ve keyfini çıkarmak için oynanması gerekiyor.

Xbox Game Pass’in sunduğu geniş oyun yelpazesi, oyunseverler için eğlenceli ve keşfetmeye değer bir dünya sunuyor. Yılbaşı döneminde, Xbox sahiplerinin zamanlarını zenginleştirecek bu oyunları deneyimlemeleri tavsiye edilir. Her bir oyun kendi özgün dünyası, görsel şaheserleri ve oyun içi derinlikleri ile benzersiz bir deneyim sunuyor. Eğer bu tatilde yeni ve farklı deneyimler arıyorsanız, Xbox Game Pass’in sunduğu bu oyunlar tam sizlik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER