Teknoloji

Xbox Elite oyun kumandasının yeni modeline ait fotoğraflar internete sızdı

xbox eliteMicrosoft, Xbox Elite kablosuz oyun kumandasını ilk olarak E3 2015’te duyurmuştu. Oyun kumandası bileşenlerinin yerinin tamamen değiştirilebilmesi ve tuş haritasının yeniden şekillendirilmesi gibi özellikleriyle dikkat çekmişti. Xbox One sahiplerinin gözdeleri arasında yer alan kumanda, PC üzerinde oyun oynamayı sevenlerin de ilgisiyle karşılanmıştı. Görünen o ki, Microsoft şimdi bu kumandanın ikinci versiyonu üzerinde çalışıyor.

Çin’in popüler internet sitelerinden Baidu üzerinden paylaşılan fotoğraflar, Elite’in yeni versiyonuna dair bazı ipuçları veriyor. İsimsiz bir kullanıcı tarafından paylaşılan fotoğraflardan birinde kumandada USB-C girişinin bulunacağı görülüyor. Buna ek olarak; Windows 10 için Bluetooth desteği, üç seviyeli Hair Trigger Kilitleri gibi yenilikler de kumandanın özellikleri arasında değerlendiriliyor.

Fotoğraflar, parmak çubukları için gerginlik seviyesinin ayarlanabileceğini gösteren bir mekanizmayı da işaret ediyor. Microsoft, geçtiğimiz aralık ayında parmak çubukları için ayarlanabilir bir kilit tasarımının patentini almak adına başvuruda bulunmuştu. İnternete sızan fotoğraflar, söz konusu başvurunun dosyasında bulunan görsellerle neredeyse birebir eşleşiyor. Kumandanın üzerinde yer alan üç LED ışığının ise pil ömrünü veya ekstra profil desteğini gösterdiği düşünülüyor.

Reddit üzerinde paylaşılan başka bir fotoğrafta ise yeniden tasarlanan tutma bölümleri görülüyor. Microsoft’un mevcut Elite’in tutma bölümleri üzerine gelen şikayetleri dikkate alarak bu tarz bir değişikliğe gitmiş olması muhtemel görünüyor.

Yeni Xbox Elite E3 2018’de tanıtılabilir

Microsoft tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Reddit üzerinde paylaşılan Xbox Elite görüntülerinin gerçek olduğu belirtildi. Ancak kumandanın resmi duyuru zamanında bilgi verilmedi. Şirketin yeni oyun kumandasını mart ayındaki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda veya haziran ayında E3 2018’de tanıtabilir.

İLGİLİ HABERLER