Eğlence

Xbox Cloud Gaming için fare ve klavye desteği yolda

xbox cloud gaming

Microsoft Flight Simulator, sistemden en çok güç talep eden oyunlar arasında yer alıyor. Artık Microsoft’un bulut gücü sayesinde oyunu güçsüz bir PC veya orijinal Xbox One’da oynamak da mümkün. Ancak bu sistemde büyük bir açık söz konusu. Hâlihazırda Xbox Cloud Gaming sadece oyun kumandalarını destekliyor.

Bu durumun yakında değişeceğini ise Microsoft Flight Simulator’ın şefi Jorg Neumann açıkladı. Önümüzdeki dönemde Xbox’ın bulut oyun platformunda fare ve klavye desteği de sunulacak.

Neumann, konuyla ilgili açıklamayı Flight Simulator hakında gelen soruları cevapladığı bir videoda yaptı. Desteğin platform seviyesinde sunulacağının belirtilmesi, teorik olarak tüm Xbox oyunlarının fare ve klavye desteği sağlayacağı anlamına geliyor.

Neumann, desteğin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda net bir tarih vermiş değil. Önümüzdeki haftalar yerine ayları işaret eden Flight Simulator patronu, haziran ayı itibarıyla desteğin sunulmasını umduğunu söylese de bu konuda kesin konuşamayacağını dile getirdi.

Xbox Cloud Gaming için fare ve klavye desteği üzerinde çalışıldığı Xbox’ın halkla ilişkiler ekibi tarafından da doğrulandı. Ekip tarafından The Verge sitesine gönderilen e-postada, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü belirtilirken, desteğin kullanıcılarla buluşması konusunda kesin bir tarih verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER