Manşetler

X, TweetDeck’i artık ücretli bir servis hâline getiriyor

tweetdeck x yapay zekâ

Sosyal ağ X, eski adıyla Twitter, TweetDeck’i ücretli bir servis yapma sözünü yerine getirmeye başlıyor gibi görünüyor. Birçok X kullanıcısı, TweetDeck’i yüklemeye çalıştıklarında, artık teknik olarak XPro olarak adlandırılan bu servise erişmek için X Premium aboneliği satın almaları gerektiğini belirten bir satış sayfası gördüklerini söylüyor.

XPro: TweetDeck’in yeni adı ve ücretli geleceği

Aslında, bu durumun geleceğini en sonunda geleceğini biliyorduk. Çünkü X, 3 Temmuz’da XPro’yu sadece abonelere özel bir özellik haline getireceğini duyurmuştu. Şirket, “30 gün içinde” bu geçişin gerçekleşeceğini söylemişti. Bu yüzden kendi belirlediği süreyi sadece birkaç gün kaçırmış oldu.

Yeni sahibi Elon Musk altında X, daha uzun gönderiler, biçimlendirme, reklam geliri paylaşımı ve konuşmalarda ve aramalarda daha yüksek sıralamalar gibi yeni özelliklerle X Premium’u daha cazip bir abonelik haline getirmeye çalıştı. Şimdi şirket, XPro’ya erişimin mavi renkli onay işareti için ödeme yapmayı daha da cazip hâle getirmesini umuyor.

TweetDeck, 2011 yılında şirket tarafından satın alınana kadar Twitter’a erişmek için en popüler üçüncü taraf uygulamalardan biriydi. Birden fazla hesabı ve birden fazla özel akışı destekleme yeteneği, gazeteciler, pazarlamacılar ve Twitter’ı düzenli olarak işleri için kullanan diğer kişiler için güçlü bir araç haline getirmişti.

Bu durum göz önüne alındığında, TweetDeck’e ücret koymak ve adına Pro eklemek bir anlam ifade ediyor. Ancak, daha önce ücretsiz olan yararlı bir araç için ödeme yapmak zorunda olmak hala can sıkıcı. Bu değişiklik, sosyal medya uzmanları ve iş dünyası profesyonelleri arasında nasıl karşılanacağı merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER