Teknoloji

X, nefret söylemiyle mücadele grubunu itibarını zedelediği için dava açmakla tehdit etti

X, nefret söylemiyle mücadele grubunu itibarını zedelediği için dava açmakla tehdit etti
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X, kendisini sert ve yüksek sesle eleştiren bir gruba karşı hukuki olarak harekete geçmeye hazırlanıyor. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından yapılan açıklamaya göre; mikro blog servisi 20 Temmuz’da gruba bir mektup gönderdi ve “yanlış ya da yanıltıcı” bilgilerle reklamverenleri korkuttuğunu öne sürdüğü CCDH’ye dava açabileceğini belirtti.

Merkez haziran ayında bir araştırma makalesi yayınlamış ve mikro blog servisinin politikalarına aykırı şekilde hareket ederek bariz şekilde ırkçı ve homofobik içeriklere göz yumduğu, bunları şikayet edilmelerinin üstünden uzun süre geçmesine rağmen kaldırmadığını açıklamıştı.

X, CCDH’yi zayıf bir metodoloji uygulamak ve platformda her gün yapılan 500 milyon paylaşımı incelememekle suçluyor. The New York Times’ın haberine göre, şirket Merkez’in rakipleri veya yabancı devletler tarafından fonlandığını ve “daha yüksek bir ajanda çerçevesinde hareket ettiğini” öne sürüyor. CCDH ise bu iddiaları reddediyor.

CCDH: X bize neyin yanlış olduğunu asla söylemiyor

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, hiçbir zaman kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü iddia etmediğini belirtiyor ve belgelenmiş metodolojisine işaret ediyor. X’in neyin yanlış olduğunu asla söylemediğini ve şirketlerden veya hükümetlerden herhangi bir fon kabul etmediği de yapılan açıklamada altı çizilen noktalar arasında yer alıyor.

İletişim ekibi olmayan X konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. CCDH ise “zorbalığa boyun eğmeyeceğini” ve araştırmalarını yayınlamaya devam edeceğini belirtiyor. Merkez ayrıca orijinal mektubu yayınlamayı planlıyor ve “anlamsız” iddialarla açılan bir davanın riskli olabileceğine inanıyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
300 Hz ekranlı Game Garaj Slayer R9T, sepette 10.049,90 TL ucuzluyor
Satın Al
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
LG S40T soundbar ile 300 W ses, sepette 7.318,80 TL
Satın Al
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Google TV’li Next Stick 4K sepette 464,55 TL indirimli
Satın Al
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
43 dB ANC’li QCY H3 kulaküstü kulaklık sepette 1.398 TL
Satın Al
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Havit TW984 ANC kulaklık, yüzde 15 sepet indirimiyle 636,65 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl