Teknoloji

X, nefret söylemiyle mücadele grubunu itibarını zedelediği için dava açmakla tehdit etti

x görüntülü görüşme

Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X, kendisini sert ve yüksek sesle eleştiren bir gruba karşı hukuki olarak harekete geçmeye hazırlanıyor. Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) tarafından yapılan açıklamaya göre; mikro blog servisi 20 Temmuz’da gruba bir mektup gönderdi ve “yanlış ya da yanıltıcı” bilgilerle reklamverenleri korkuttuğunu öne sürdüğü CCDH’ye dava açabileceğini belirtti.

Merkez haziran ayında bir araştırma makalesi yayınlamış ve mikro blog servisinin politikalarına aykırı şekilde hareket ederek bariz şekilde ırkçı ve homofobik içeriklere göz yumduğu, bunları şikayet edilmelerinin üstünden uzun süre geçmesine rağmen kaldırmadığını açıklamıştı.

X, CCDH’yi zayıf bir metodoloji uygulamak ve platformda her gün yapılan 500 milyon paylaşımı incelememekle suçluyor. The New York Times’ın haberine göre, şirket Merkez’in rakipleri veya yabancı devletler tarafından fonlandığını ve “daha yüksek bir ajanda çerçevesinde hareket ettiğini” öne sürüyor. CCDH ise bu iddiaları reddediyor.

CCDH: X bize neyin yanlış olduğunu asla söylemiyor

Dijital Nefretle Mücadele Merkezi, hiçbir zaman kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü iddia etmediğini belirtiyor ve belgelenmiş metodolojisine işaret ediyor. X’in neyin yanlış olduğunu asla söylemediğini ve şirketlerden veya hükümetlerden herhangi bir fon kabul etmediği de yapılan açıklamada altı çizilen noktalar arasında yer alıyor.

İletişim ekibi olmayan X konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. CCDH ise “zorbalığa boyun eğmeyeceğini” ve araştırmalarını yayınlamaya devam edeceğini belirtiyor. Merkez ayrıca orijinal mektubu yayınlamayı planlıyor ve “anlamsız” iddialarla açılan bir davanın riskli olabileceğine inanıyor.

İLGİLİ HABERLER